YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manisa'da Deprem Etüt Ve Yapı Laboratuvarı Şubatta Açılıyor

Kentsel Dönüşüm Yasası çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 81 ilde riskli bina tespitine yetkili kıldığı...

Kentsel Dönüşüm Yasası çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 81 ilde riskli bina tespitine yetkili kıldığı belediyeler arasında bulunan Manisa Belediyesi, Deprem etüt ve yapı laboratuvarı kurma çalışmasında son aşamaya geldi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, merkezin Şubat 2013’te faaliyete geçeceğini söyledi.

Başkan Ergün, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Gençlik Merkezi içinde laboratuvar için düşünülen yerde incelemelerde bulundu. Ergün’e bilgi veren İmar ve Şehircilik Müdürü Türkan Taş Köroğlu, “Manisa’da birçok bina stoğumuz var. Bunların malzeme, beton ve inşaat aşamasında yerleştirilen donatımının kalitesini inceleyeceğiz. Bu konularda deneyler yapacağız. Bu incelemelerde vatandaşa ekstra bir külfet getirmeden, apartman sakinlerine ufak bir ücret karşılığında yapacağız. Manisalı vatandaşlarımızın, binalarının riskli olup olmadığını öğrenebilmek için müdürlüğümüze başvurmaları gerekmeyecek. Doğrudan belediyemizin bünyesi altında kurulan deprem etüt merkezi ve yapı laboratuvarına başvurabilecekler.” dedi.

İhale sürecinin tamamlanmasıyla 1 Ocak 2013 itibariyle merkezin hazır olacağını belirten Başkan Ergün ise böylece Manisa’nın önemli bir eksikliğinin giderileceğini ifade etti: “İl Afet Müdürlüğü, üniversite ve İl Çevre Müdürlüğü tarafından kurulan bir komisyon nezdinde binaların depreme dayanıklılık testi yapılacak. Yeni kanun çerçevesinde olacak bu. Hayırlı olmasını diliyorum.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler