YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manisa'da Yaklaşık 3 Bin Kişi Kanser Tedavisi Görüyor

Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, 2013 yılında 3 bin kişinin kanser tedavisi gördüğünü söyledi....

Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, 2013 yılında 3 bin kişinin kanser tedavisi gördüğünü söyledi. Tay, bu sayının üç yıl içinde daha da artabileceğini kaydetti. Manisa'nın kanser haritasını çıkardıklarını belirten Müdür Tay, kanser vakalarının ilde giderek arttığını ifade etti. Ölüm sebepleri arasında ikinci sırada yer aldığını, üç yıl içinde de birinci sıraya yükselmesinin beklendiğini vurguladı.

Şehirde 2013 yılında 3 bin kişinin kanser tedavisi gördüğünü dile getiren Ziya Tay, "Bu hastalardan 2 bini kemoterapi, bin 200'ü de radyoterapi tedavisi görüyor. Bir kısım hasta, kemoterapi ve radyoterapiyi birlikte alıyor. Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi ve Manisa Devlet Hastanesi'nde onkoloji bölümlerinde kanser tedavisi ve tanısı yapılabiliyor. Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'nde parasız kanser testleri de yapılıyor.” dedi. Tay, Manisa'da kadınlarda meme kanseri, erkeklerde ise prostat kanserinin birinci sırada olduğunu söyledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler