YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Schneider Elektrik Işçisi Manisa'da Grevde

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, CHP Manisa İl Teşkilatı ile Manisa Birleşik Haziran Hareketi üyeleri ile Schneider Elektrik San. ve Tic. A.Ş.'nin İzmir

Schneider Elektrik Işçisi Manisa'da Grevde

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, CHP Manisa İl Teşkilatı ile Manisa Birleşik Haziran Hareketi üyeleri ile Schneider Elektrik San. ve Tic. A.Ş.'nin İzmir Çiğli'deki fabrikasında çalışan bir grup işçi de greve destek verdi. Sağanak yağmura rağmen işçilerden bazıları içeri girmek yerine fabrikanın girişinde grevi sürdürdü.
Greve destek veren Birleşik Metal-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Ali Çeltek, aynı anda sendikanın yetkili olduğu İzmir, Osmaniye, Hatay, Mersin, Konya, Kocaeli, Bursa, Bilecik, İstanbul ve Gebze'deki 22 işyerinde greve başlandığını söyledi. İzmir Şube Başkanı Çeltek, MESS'in yetkili olduğu işyerlerinde alınan kararları kabul etmediklerini söyledi. Çeltek, MESS'in kararlarının işçiyi köleleştirmeye yönelik olduğunu öne sürdü. Birleşik Metal-İş'in yetkili olduğu işyerlerinin bazılarında mutabakat sağlandığını belirten Çeltek, bununla ilgili açıklamanın sendikalarının genel merkezi tarafından önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyledi.
Kısa açıklamanın ardından İzmir'den destek için Manisa Schneider Elektrik San. Ve Tic. A.Ş.'de çalışan meslektaşlarına desteğe gelen işçiler daha sonra otobüsler ile Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne hareket etti.

Schneider Elektrik Işçisi Manisa'da GrevdeSchneider Elektrik Işçisi Manisa'da Grevde

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler