YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Soma’da Buruk Bayram

MANİSA (AA) - Soma’daki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerden 39’unun mezarlarının bulunduğu Soma Mezarlığı, arefe gününde ziyaretçi akınına uğradı.

Soma’daki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerden 39’unun mezarlarının bulunduğu Soma Mezarlığı, arefe gününde ziyaretçi akınına uğradı. Mezarlığı sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaret etmeye başlayan vatandaşlar, mezarları tek tek dolaştı. Kuran okuyan ve dua eden vatandaşlar, diğer ziyaretçilere de şeker ikram etti. Ziyaretçiler arasında şehit yakınlarının yanı sıra bayram nedeniyle ülkenin değişik yerlerinden Ege Bölgesi’ne gelen vatandaşlar da yer aldı. Şehit Kemal Çoban ve Davut Kösedayı’nın akrabası Fatma Güleç, ailelerinde iki kişiyi madende yitirdiklerini belirterek, “Ne yapsak bu acı dinmiyor. Ramazan ayı da ağlayarak sızlayarak geçti. Ne yapalım yapacak bir şey yok. Allahım orada dinlendirsin” dedi. Kazada dayısı ve eniştesini kaybettiğini ifade eden Abdullah Güleç, akrabalarının mezarlarını ziyaret ederek onların ruhuna Kur'an okuduğunu söyledi. Güleç, “Yasin-i şerif ve Tebareke suresini okudum. Başında Tebareke suresi okunduğunda o kişinin kabri aydınlanır derler. Bu niyetle okuyoruz. İnşallah orada rahat edecekler” diye konuştu. İstanbul’dan tatil amacıyla İzmir’e giderken Soma’ya uğrayarak şehitliği ziyaret eden Narin Durmaz ise şehit madenciler için dua etmeden yola devam etmek istemediklerini, şehitlikteki mezarları görünce acının büyüklüğünü daha iyi anladıklarını söyledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler