YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yurttaş, Salihli’de İşadamlarının Konuğu Oldu

Salihli Genç İş Adamları Derneği (SASİAD) Yönetim Kurulu tarafından organize edilen kahvaltıya katılan AK...

Yurttaş, Salihli’de İşadamlarının Konuğu Oldu

Salihli Genç İş Adamları Derneği (SASİAD) Yönetim Kurulu tarafından organize edilen kahvaltıya katılan AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, ilçede yapılması planlanan projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Kahvaltıya Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Ak Parti İlçe Başkanı Hüsnü Tuğrul, SASİAD Başkanı Gürcan Severoğlu ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Salihli’de yapılması gündemde olan Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Sosyal Hizmet Merkezi projesi ilgili olarak açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, “Salihli’de bulunan Huzurevi Sosyal Hizmetler Aile Bakanlığı Genel Müdürlüğüne devredildi. Salihli Huzurevi kurulduğu tarihten itibaren sadece SSK’lı vatandaşlara hizmet ediyordu. Artık yeni sistemle tüm halkımıza hizmet edecektir. Mevcut binanın fiziki yapısı ile depreme dayanıklı olmadığı tespit edildi. Bu nedenle doğal dokuya dokunulmadan yıkılıp yerine Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Sosyal Hizmet Merkezi olarak yapılacaktır. 50 yatak kapasiteli olarak yapılacak olan proje 2012 yılı yatırım programına alındı. Sosyal Güvenlik Kurumu ise belirlenen yeni yerinde kendine ait binada hizmete girecek” dedi.

Eski SSK Hastanesi’nin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne dönüştürüleceğini belirten Yurttaş, ek bina projesinin de yatırım programına alındığını açıkladı: "Eski SSK Hastanesi’nin Fizibilite raporları hazırlandı. Burası yıkılarak günümüz teknolojisine uygun modern Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapılacak. Devlet Hastanesi bünyesine büyük yatırımlar yapılmış. Ancak, önümüzdeki süreçte mevcut binanın yetersiz kalacağı göz önüne alınarak Diyaliz Merkezi ve Verem Savaş Dispanseri'nin bulunduğu yere 75 yatak kapasiteli ek hastane binası yapılarak, mevut hastane binası ile birleştirilecek. Hastane ek bina projesi 2012 yatırım programına alındı."

Salihli’ye Sosyal Bilimler Fakültesi’nin açılacağını vurgulayan Yurttaş, şöyle konuştu: "AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş “‘Celal Bayar Üniversitesi ile yaptığımız görüşmelerde merkez nüfusu yüz bin ve üzerinde olan ilçelere bir fakülte kazandırılmasını kararlaştırdık. Bu kapsamda Salihli’ye de bir fakülte binası kazandıracağız. Bunun alt yapısı olarak işe yurt binasından başladık. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından 500 kişilik modern bir yurt binası yapılıyor. Bugün Salihli’de Üniversite’yi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından bir fakülte yapılması için başlatılan çalışmaları heyecanla yürütüyoruz. Gelecekte bu çalışmalar üniversiteye dönüşecektir.”

Yüksek hızlı tren projesine de değinen Yurttaş, açıklamalarını şöyle noktaladı: "Hızlandırılmış Tren Projesi kapsamında Manisa Alaşehir arası yol yenileme çalışmaları yapıldı. Proje Kapsamında Trenlerde yenilendi. İzmir-Uşak arası yolcu taşımacılığı yapan Ekspres Trenin sayısı ikiye çıkarıldı. Bu hatta ayrıca İzmir-Konya arası mavi tern seferleri başladı.Tren seferleri karşılıklı olarak gerçekleştiriliyor. İzmir-Ankara’yı 3.5 saate indirecek olan yüksek hızlı tren projesinin 1. aşaması ihale edildi. İlk etapta Afyon-Ankara arası, 2. etap Afyon-Eşme 3.etapta ise Eşme-İzmir arası yapılacak. Salihli merkezden geçecek olan hızlı tren hattı 2017’ye kadar yapılacak. Salihli’den ise yerin altından mı, üstünden mi geçeceği, proje tamamlandıktan sonra belirlenecek."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler