YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ak Parti Mardin İl Teşkilatı'ndan Engelliler Derneği'ne Ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin İl Teşkilatı yönetimi, Engelliler Derneği'ni ziyaret etti.Ziyarete AK...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin İl Teşkilatı yönetimi, Engelliler Derneği'ni ziyaret etti.

Ziyarete AK Parti İl Başkanı İbrahim Fide ile il yönetimi katıldı. Fide, engellilerin özlük haklarının AK Parti döneminde elde edildiğini belirterek, "Şu an Avrupa seviyesinde olan Türkiye’nin engellilere yapmış olduğu özlük haklarını ve iyileştirmeler AK Parti döneminde gerçekleşmesi bizi mutlu ediyor. Allah’ıma şükürler olsun şuan bir engelli gördüğümüz zaman kaldırımlardan tutun otobüse binmesine kadar her türlü yardım yapılıyor. Mecburi eğitimi de yapılıyor. Şuan bu ülkede engellilerimize bakım Avrupa’yı aratmayacak şekilde devam ediyor. Şükürler olsun 10 yıl önce neredeydik şimdi neredeyiz. Bunu tabi daha fazla anlatmamız lazım biz engellilerimiz için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Allah şükür ak parti birçok engeli kaldırdı. Engelsiz bir dünya istiyoruz engellilerimiz için tüm Mardinli engellilerimizin haftasını kutluyoruz" dedi.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Engelliler Derneği Başkanı Hasan Anuk ise, "Biz 1997 yılında kurulduk derneğe 7 kişiyle başladık, şuan 11 bin üyemiz var. 11 bin üye Mardin gibi bir ilde çok büyük bir rakam. Bu rakam sadece bizde kayıtlı olan, fakat sayı 16 bin kişiyi buluyor. Biz eskiden insanlardan saklanıyorduk ve ailelerimizde saklıyordu. Ama Allah'a çok şükür 30 yılda çıkarılmayan fakat 2005 yılında AK Parti döneminde çıkarılan bir kanun var. Yeterli mi hayır, ama önemli olan bunun önünün açılması. Eskiden engellilerimiz aileleri için bir sorundu. Şuanda ailesine bir gelir kaynağı olarak bakılıyor. Evde bakım parası ve 3 ayda bir verilen bir maaş var. Artık aileler engellileri kapmaya çalışıyor. Aileler, eskiden annemiz ve babamız biz öldükten sonra çocuklarımıza ne olacak diyordu. Şimdi o korku kalktı, bizi ziyaret etmeniz mutlu etti, geldiğiniz için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler