YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Partili kadınlara tokat iddiası

Seçim çalışmaları kapsamında Mardin’de bulunan mahalleleri dolaşarak adaylarının afiş ve broşürlerini dağıtan AK Partili kadınların,...

Seçim çalışmaları kapsamında Mardin’de bulunan mahalleleri dolaşarak adaylarının afiş ve broşürlerini dağıtan AK Partili kadınların, bazı grupların saldırısına uğradıkları iddia edildi.
Midyat ilçesinde AK Parti seçim bürosuna BDP’liler tarafından yapılan taşlı sopalı saldırıdan sonra önceki gün de Saraçoğlu Mahallesi'nde seçim çalışması yapan kadınlara bazı kişiler tarafından önce hakaret edildiği daha sonra tokat atıldığı öne sürüldü.
Aralarında AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu’nun kız kardeşi Hülya Ayanoğlu’nun da bulunduğu 5 kadın, seçim çalışmaları kapsamında Saraçoğlu Mahallesi'nde afiş ve broşürlerini dağıtırken saldırıya uğradıkları iddia edildi. Hem hakaretlere, hem de fiziki darbelere maruz kaldıklarını ifade eden Ayanoğlu, “Bizler seçim çalışmalarımız kapsamında her mahalledeki evleri dolaşıp partimizin afişlerini dağıtıyoruz. Bu kapsamda gittiğimiz Saraçoğlu Mahallesi'nde evleri dolaşırken bir anda karşımıza çıkan bir grup biz kadınlara, hem tokat attı, hem de hakaret etmeye başladı. Bu sırada gurubun arasında bulunan bir erkek bana tokat attı. Bizler de terbiyemizi bozmadan onlara gereken cevabı verdik.” dedi.
Seçim çalışmalarının demokratik ortamlarda devam etmesi gerektiğini söyleyen Ayanoğlu, bu tür olayları çok çirkin bulduğunu ifade etti. Ayanoğlu, kendilerine yapılan saldırılarla ilgili olarak, polise başvurduklarını ve olayın mahkemeye intikal ettiğini söyledi.
İsmini açıklamak istemeyen başka bir kadın ise Yenişehir semtinde bulunan İkiz Kent civarında çalışma yaparken yine fiziksel saldırıya uğradıklarını anlattı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler