YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Artuklu Üniversitesi Rektörü Ağırakça'ya Istifa Çağrısı

-  MARDİN Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, kendi sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep

- MARDİN Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, kendi sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için, 'Ben Genel Başkanımızın Mardin temsilcisiyim' diye paylaşımda bulunmasıyla başlayan tartışma, Mardin'deki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların tepkisine yolaçtı. STK temsilcileri, Prof. Dr. Ağırakça'nın tarafsızlığını yitirdiğini savunarak istifa etmesi çağrısında bulundu.
AK Parti kongre süreci ile ilgili olarak, Mardin Tanıtma Vakfı Başkanı İbrahim Sincar ve Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça arasında sosyal medya üzerinden yaşanan polemiğin yarattığı tartışma, kent merkezinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin da katılmasıyla farklı boyut kazandı.
Twitter hesabından 8 ayrı tweet atan Prof. Dr. Ağırakça, "Parti içindeki hırsızlık ve yolsuzluk peşinde olanlar siyasetten elimin çekilmesini bekleyin, onların partiye girmesine müsaade etmeyeceğim. Parti içine sızan hırsızlar daha doğmadan ben siyasetin içindeyim ve ben genel başkanımızın Mardin temsilcisiyim, bunu biliniz, size geçit yok. Hırsızların kiralık kirli medyası, benim siyasetten el çekmemi istiyor. Merak etmeyin, hiçbir zaman elimi yakanızdan çekmeyeceğim seviyesizler. Genel başkan, hırsızları, yolsuzluk yapanları tasfiye ediyor. Sıra size geldi diye ondan mı korkuyorsunuz? Gelecek yönetimde yeriniz olmayacak. Hırsızlar kendilerini siyasetin sahibi zannediyorlar. Hayır, o geçtiğimiz son üç yıldaydı. Genel başkan yeniden geldi. Artık tasfiye edilecekler. Biz Milli Nizam'dan beri, 50 yıldır bu davadayız. Düne kadar sağda solda çapulculuk yapanlar, hırsızlık yapmak için Ak Parti'ye girmeye kalkışıyor. Dava adamı olmayanlar, lütfen yerlerine çekilip gitsinler. Hırsızlık, mafyacılık, feodalizm ve yolsuzluk partide artık olmayacaktır. Siyasetten elimi çekmemi istiyenler, düne kadar sağda solda gezinip duruyorlardı, her gün parti değiştiriyorlardı, menfaati burada buldular" şeklinde paylaşımlarda bulunmuştu.
İbrahim Sancar da, facebook hesabından, "Bu rektörler siyasete karışmasa çok iyi olacak. Senin ne alakan var? Mardin Ak Parti İl Başkanlığı'na aday önermen, senin önerdiğin aday Mardin'e ne zaman gelmiş? Hangi mahalleyi bilir? Adam 40 yıldır İstanbul'da, Mardin sokaklarında kaybolacak? Partimizden çek elini kardeşim, çek. Siyaset senin işin değil" şeklinde bir paylaşımla karşılık vermişti.
Sosyal medya üzerinden dün başlayan tartışmaya bugün de araştırmacı yazar ve eski Refah Partili Doğan Bekin katıldı. Facebooktaki kişisel sayafasından yaptığı paylaşımda Bekin, Rektör Ağırakça'nın Mardinlileri temsil yetkisinin kalmadığını ve istifa etmesi gerektiğini söyledi. YÖK'e Rektör Ağırakça ile ilgili inceleme başlatması için çağrıda bulanan Yazar Bekin, "Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Ahmet Ağırakça'nın artık MAÜ ve bu bağlamda Mardin'i ve Mardinlileri temsil yetkisi kalmamıştır. Bir an önce istifa etmesi veya YÖK'ün gereğini yapması gerekmektedir. MAÜ Rektörü'nün siyasi bir yapının temsilcisi değil, YÖK 'ün ve üniversitenin temsilcisi olması gerekmekteydi. Artık tarafsızlığını tamamen yitirmiştir. Tüm sağduyu sahibi Mardin milletvekillerini göreve davet ediyoruz. Tarafsız olmayan , öğretim üyeleri arasında da ayrıştırıcı olduğu iddia edilen ve siyasete tamamen angaje olmuş bu rektörün artık MAÜ'nde görev yapması Mardin'e zarardan başka fayda getirmez" dedi.
"REKTÖR AĞIRAKÇA, BİR DÖNEM FETÖ'NÜN DANIŞMANLIĞINI YAPIYORDU"
Araştırmacı yazar Bekin, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Rektör Ağırakça'nın bir dönem, terör örgütü lideri Fethullah Gülen'in danışmanlığını yaptığını iddia ederek, şöyle konuştu:
"Maalesef, bu profesör 28 Şubat sürecinde, İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu'na da şirin gözükebilmek için beyaz sakallarını kesen, emekliliği geldikten sonra da oradan yasal olarak ayrılan ve daha sonra 28 Şubat mağduru olduğunu tüm kesimlere inandırmaya çalışandır. Bu üniversite sadece belirli bir kesimin değil, tüm toplumun üniversitesidir. Burada görev yapan rektör de, tarafsız olmalıdır. Sonra sizin savunmaya kalktığınız rektör, Kemal Alemdaroğlu döneminde sandalyeyi kaybetmeme uğruna sakalını kesen kişi değil miydi? Buna rağmen 28 Şubat mağduru olarak ortaya çıkan kişi değil miydi? Yoksa , sakalını kestiği için mi 28 Şubat mağduru ilan etti kendisini. Daha düne kadar, Fethullah Gülen'in danışmanlığını yapan kişi değil miydi? İnsanın belirli bir görüşe sahip olması, başka görüştekileri yok sayması anlamına gelmemesi gerekmez mi? Hele hele her kesimden akademisyen ve öğrencilerden müteşekkil bir üniversitenin başında görev yapıyorsa. Ahmet Bey'in bir üniversitenin başında rektör olması ve herkese eşit mesafede olmasıdır. Ona bir siyasetçi gibi davranma hakkını hiç kimse vermemiştir. Oraya akademik hizmet yapması için atanmıştır, siyaset yapsın diye değil. Eğer ki, siyaseti o kadar çok seviyorsa cübbesini çıkarır ve siyasi arenaya iner. Biz burada 2019'da ne olacak ,ne olmayacak şeklindeki soyut kavramları veya siyaseti değil, gerçekleri ifade etmeye çalışıyoruz. Ayrıca Mardin Artuklu Üniversitesi, bir siyasi partinin değil, devletin üniversitesidir. Bu nedenle, orada görev yapmakta olan bir rektörün, siyasi bir parti sözcülüğüne soyunma hakkını hiç kimse kendisine veremez. Rektör tarafsızlığını tamamen yitirmiş olup, aslında o makamı bir an önce bırakması da en gerçekçi davranış biçimi olsa gerek. Erdemli olabilmek te bunu gerektirmektedir."
Mardin merkezde bulunan Şeyh Çabuk Mahallesi Muhtarı Ferhan Çalhan ise sosyal paylaşım sitesinden, Rektör Ağırakça'nın tarafsızlığını yitirdiğini ifade ederek, "Tarafsız olmayan , öğretim üyeleri arasında da ayrıştırıcı olduğu iddia edilen ve siyasete tamamen angaje olmuş Ahmet Ağırakça rektörümüzün artık Mardin'e zarardan başka fayda getirmediği MAÜ Rektörü'nün siyasi bir yapının temsilcisi değil, YÖK 'ün ve üniversitenin temsilcisi olması gerekmektedir. Artık tarafsızlığını tamamen yitirmiştir. Bir an önce istifa etmesi veya YÖK'ün gereğini yapması gerekmektedir" paylaşımında bulundu.
Rektör Ağırakça'ya tepki gösterenler arasında bulunan Mardin İl Genel Meclisi eski Başkanı Abdulmuttalip Bilgicoğlu ise, "Latifiye Camii avlusunda dinledim bu adamı. Bilim adamı demek için bin şahit lazım. Refah Partisi ve rahmetli Erbakanı haksız bir şekilde tenkit etti. Ben ve birkaç arkadaş tepki olsun diye orayı terk ettik. Şimdi ise AK Parti hamiliğine soyunmuş" dedi.
Sosyal medya üzerinden tepki gösterenler arasında yer alan Mehmet Elveren adlı vatandaş da, "Fatih'te Arapça eğitim veren kurumun kuruluşu incelenirse beyefendini bahsettiği hırsızlık olayı ile ilgili çok şey bulunulacağını söyleyebilirim" yorumunu yaptı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler