YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Askerin Tıraş Ettiği Öğrencilere Karne Konseri

Ramazan YAVUZ/MARDİN Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı olan 1200 nüfuslu Akıncılar köyü Ortaokulundaki 350 kız ve erkek öğrenciye karneleri okul

Askerin Tıraş Ettiği Öğrencilere Karne Konseri

Ramazan YAVUZ/MARDİN Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı olan 1200 nüfuslu Akıncılar köyü Ortaokulundaki 350 kız ve erkek öğrenciye karneleri okul yönetimi tarafından düzenlenen etkinlikle verildi. Okul Müdürü Metin Aydın'ın girişimiyle 5 gün öncesinden "eğitim eğlenceli bir iştir" adı altında başlatılan karne şenliğine köydeki ilçe jandarma karakol komutanı astsubay Erkan Kaya da destek verdi. Karne şenliği kapsamında futbol turnuvası, okulun modern yemekhane ve kültür merkezinin açılışı, öğrencilere kebap ziyafeti ve Kemalpaşa tatlısının verilmesinden sonra öğrencilerin saç bakımı da unutulmadı.
KIZ ÖĞRENCİLER İLK KEZ KUAFÖRLE TANIŞTI
Mardin'den gelen 3 kuaför ile köydeki jandarma karakolunda görevli 2 asker de karne dağıtımı öncesinde kız ve erkek çocuklarını tek tek tıraş edip saç bakımlarını yaptı. Köyde oturan ve ilk kez kuaför tarafında saçları kesilip bakım yapılan kız öğrenciler okul yönetimine teşekkür etti.
SAÇ BAKIMINDAN SONRA TÜRKÇE-KÜRTÇE KONSERLİ KARNE DAĞITIMI
Yarıyıl tatilinin başlaması nedeniyle öğrencilere karneleri, okul bahçesinde düzenlenen ve mahalli sanatçılar Yaver Öztürk, Ahmet Yusuf Omuk, Ufuk Cihan Suludağ, Irmak Karaca ve Ulaş Aslan tarafından verilen Türkçe ve Kürtçe konserle dağıtıldı. Velilerin de katıldı okul bahçesinde verilen konserde çocuklar hep birlikte, Türkçe ve Kürtçe türküler eşliğinde halaylar çekti, karakolda görevli bir askerin çaldığı Ankara oyun havalarıyla çoştu. Okul Müdürü Metin Aydın, düzenledikleri karne konserini ise günlerdir yoğun bakımda bulunan ünlü yazar Yaşar Kemal'e adadıklarını ve sağlığına bir an önce kavuşmasını istediklerini söyledi.
EĞİTİM EĞLENCELİ BİR İŞTİR
Okula atandığı günden beri öğrencilerin derslerine daha fazla motive olmaları için çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyen Okul Müdürü Metin Aydın, eğitimin eğlenceli bir iş olduğunu ve öğrencilere bunu aşılamak için bu tür etkinlikleri düzenlediklerini belirterek şunları söyledi:
"Karne haftasına girdiğimizde öğrencilerimize değişik bir atmosfer yaşatmak için etkinliklere başladık. Sağolsun jandarma karakol komutanı başçavuş Erkan Kaya ile köylüler bize sürekli destek verdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Öğrencilerin okulla daha fazla bütünleşmesi için çaba sarf ediyoruz. Eğitim eğlenceli bir iştir. Çünkü çocuklar okulda eğlenmiyorsa, öğretmenleriyle göz teması kuramıyorsa, sıcak ilişki içine giremiyorsa eğitim ve öğretimde sorun var demektir. Öğrencileri önce Mardin'den gelen 3 sivil ve jandarma karakolunda görevli 2 kuaför askere tıraş ettirdik, saç bakımlarını yaptırdık. Kendilerinin değerli olduğunu ve bizim için kıymetli oldukları hissinin onlarda uyanmasını istedik. Çünkü öğrencilerimiz bizim için değerlidir. Etkinliğimizin son gününde verdiğimiz konserle de çocuklara güzel bir gün geçirterek yarı yıl karnelerini dağıttık. Bütün etkinliğimizi ise halen komada bulunan ünlü yazarımız Yaşar Kemal'e adadık. Onun bir an önce sağlığına kavuşmasını bekliyoruz" dedi.

Askerin Tıraş Ettiği Öğrencilere Karne KonseriAskerin Tıraş Ettiği Öğrencilere Karne KonseriAskerin Tıraş Ettiği Öğrencilere Karne Konseri

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler