YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Özhaseki: Nusaybin'de 4 Bin 600 Konutun Temeli Atılacak

Nezir GÜNEŞ/MARDİN, Mardin'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Özhaseki, mağdur olmuş

Bakan Özhaseki: Nusaybin'de 4 Bin 600 Konutun Temeli Atılacak

Nezir GÜNEŞ/MARDİN, Mardin'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Özhaseki, mağdur olmuş insanların evlerini yeniden inşa etmek, onların mağduriyetini giderebilmek adına bu bölgeye daha sık geldiğini söyledi. "Ülkemizde huzur olsun, barış olsun, bir daha hiç gözyaşı olmasın, kan olmasın, hiçbir yavrumuz toprağa düşmesin diye dua ederek sözlerime başlamak istiyorum"diyen Bakan Mehmet Özhaseki, özellikle bu bölgede devam eden Şırnak ilinden Hakkari’ye uzanan çizgide, terörün yuvalandığı, yakıp yıktığı yerleri yeniden ihya etmek, oradaki evleri yıkılmış, mağdur olmuş insanların evlerini yeniden inşa etmek, onların mağduriyetini giderebilmek adına bu bölgelere daha sık geldiğini belirtti. Son yıllarda yaşanmış acıların, Cumhuriyet tarihi boyunca yaşanmış oan acıların tümüne bedel olduğunu kaydeden Özhaseki, konuşmasına şöyle devam etti:
"Aslında son yıllarda yaşamış olduğumuz acı, belki de Cumhuriyet tarihi boyunca yaşamış olduğumuz acıların hepsine bedeldir. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Etrafımız kan gölü, bunu hepiniz görüyorsunuz. Birçok ülke idare edilemez durumda. Cenab-ı Hakk'a şükürler olsun biz kendi içimizde birliğimizi, dirliğimizi sağlıyoruz ve hala mutlu bir şekilde hayatımızı üstelik de güçlü bir şekilde devam ettiriyoruz. İnşallah bu böyle devam eder. Son yıllarda yaşadığımız en büyük felaketlerden bir tanesi aslında PKK felaketiydi. Şükür bitti ve inşallah bir daha dönmez. Şimdi bir referandum sürecine girdik. İki başlılık ile iş yürümüyor. Binali Bey ile Tayyip Bey arasında kavga mı var diyeceksiniz; kavga yok ama 40 yıllık bir dostluk var ondan dolayı kavga yok. Bu sistem insanı anasıyla, babasıyla, çocuğuyla kavga ettirir. Dünyanın yarısı başkanlık sistemiyle, yarısı da parlementer sistemle idare ediliyor. Bu vesayet rejimi, Ankara’da çöreklenmiş asında üst tarafta anayasal kuruluşlar gibi görünse de onların yeraltı dünyasına doğru uzanmış, eli silahlı katiller ordusudur, çirkinlikler ordusudur. Siz seçersiniz Ankara’ya gönderirsiniz, onlar da Ankara’da tezgah kurarlar, siz seversiniz ama onlar sevmezler. Onlar iki çizgi arasında tutmak isterler. Baskıcı ve ayrıcı bir anlayıştır bu. Sizin seçtiklerinize hayatı zehir ederler. Şahsi kanaatimiz ve ümidimiz inşallah 'evet' oylarının yüzde 50’lerin çok üstünde çıkacağıdır ve Türkiye’nin önünün açılacağıdır. İstikrarın sağlanacağı, büyüyeceği, güçleneceği ve en çok da tehdit olan bu vesayetçi yapının bir an önce toprağa gömüleceği günler geldi."
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Nusaybin ilçesinde 4 bin 600 konutun temelinin atılacağını da ifade ederek, "Bunları kısa sürede bitireceğiz. Park ve altyapı çalışmaları başladı. Bütün bunları kısa sürede bitirip eskiden yaşanmış kötü günlerin üstüne bir sünger çekip yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler