YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çocukları Da Düşünen AVM Yönetimi Onlar Için Yüzme Kursu Açtı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde açılan Mova Park Alışveriş Merkezi (AVM)'nde kurulu Akuapark yüzme havuzlarında çocuklara yüzme...

Çocukları Da Düşünen AVM Yönetimi Onlar Için Yüzme Kursu Açtı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde açılan Mova Park Alışveriş Merkezi (AVM)'nde kurulu Akuapark yüzme havuzlarında çocuklara yüzme kursu veriliyor. Sıcaklarda her gün yüzlerce vatandaşın yüzmek için akın ettiği havuzlarda AVM yönetimi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çocuklar için yüzme kursu açtı. 100 öğrencinin her sabah eğitim gördüğü havuzlarda profesyonel 5 eğitici çocuklara kurs veriyor.

Cankurtaranların da hazır bulunduğu eğitim sırasında çocuklar hem eğleniyor hem yüzme öğreniyor. Kavurucu sıcaklarda serinlemenin keyfini çıkaran çocuklar oynadıkları oyunlarla da hoşça vakit geçiriyor. Sokaktan uzak kalan çocuklar, böylece yapılan etkinliklerle de sosyalleşiyor.

Proje koordinatörü Lokman Kutlucan, yaz tatilinde çocukların gidebilecekleri sosyal alan yetersizliğini hatırlattı. Açılan kurs ile çocukların hem yüzme öğrendiğini hem de sosyalleştiklerini ifade eden Kutlucan, “Bu proje ile çocuklar hem sokaktan kurtuluyor hem de buraya gelerek eğlenceli vakit geçiriyor, yeni arkadaşlar ediniyor, sıcaklarda suyun keyfini çıkarıyor.” şeklinde konuştu.

Çocukların, kursta güzel vakit geçirdiğine dikkat çeken kurs hocalarından Evin Çeçen ise çocukların küçük yaşta yüzme öğrenmesinin bir avantaj olduğunu söyledi. Çeçen, ”Şu an 5 ila 15 yaş arasında 100 öğrencimiz var. Onları suya alıştırıyoruz. Bölgemizde böyle bir kursun açılması çocuklar için çok güzel oldu.” ifadelerini kullandı.

Kursa katılan Mirkan Aydemir isimli çocuk, havuzda yeni arkadaşlar edindiğini anlattı. Eğlenceli vakit geçirdiğini ifade eden Aydemir, kendisini bu kursa gönderdiği için anne ve babasına teşekkür etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler