YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

‘Dakar Rallisi’Ne Mardin’Den Tanıtım

MARDİN, “Spor, Barış ve Kardeşliktir” sloganıyla Batman’dan başlayan ‘GAP’tan Dakar’a’, adı verilen tanıtım Mardin ile devam etti. Cumhuriyet Meydanı Müze

‘Dakar Rallisi’Ne Mardin’Den Tanıtım

MARDİN, “Spor, Barış ve Kardeşliktir” sloganıyla Batman’dan başlayan ‘GAP’tan Dakar’a’, adı verilen tanıtım Mardin ile devam etti. Cumhuriyet Meydanı Müze önündeki tanıtıma Mardin Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, İl Spor Müdürü Mustafa Kuzu, TMF Asbaşkanı Ogün Baysan, Hamit Dizman, Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke, Mardin yerel yöneticileri ile öğrenciler katıldı. Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, dünyanın en büyük spor etkinliklerinden biri olan Dakar Rallisi’ne katılacak organizasyonun Mardin’de tanıtılmasından mutlu olduklarını belirterek, “Sporcu arkadaşlarımız Şakir Şenkalaycı ve Serkan Özdemir bayrağımızı Dakar’da gururla dalgalandıracaklarına inanıyorum” dedi.
Mardin İl Spor Müdürü Mustafa Kuzu ise, federasyonun çabası ile Güneydoğu’da yapılan bu organizasyonların büyük önem taşıdığını belirtirken, “Bölge tanıtımı ve turizm açısından Dakar ve benzeri yarışmalar neden burada olmasın. Bölgenin tanıtımı için ulusal ve uluslararası bu tarz etkinliklerin çok önemi var” diye konuştu.
İki milli sporcunun motosikletleriyle çıktıkları tanıtım turu Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde tamamlanacak. Dakar Rallisi, Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te 3 Ocak Cumartesi günü başlayacak. Büyük mücadele Arjantin, Şili ve Bolivya topraklarında 9 bin kilometre kat edildikten sonra 17 Ocak Cumartesi günü Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te sona erecek Dakar Rallisine 164 motosiklet, 138 otomobil, 64 kamyon ve 48 quads kategorilerinde 414 araç katılacak. Rallide Türkiye’yi temsil edecek bugüne kadar çok sayıda şampiyonluklara imza atan Şakir Şenkalaycı 156 ve Serkan Özdemir’de 165 numaralı formayı giyecek.

‘Dakar Rallisi’Ne Mardin’Den Tanıtım‘Dakar Rallisi’Ne Mardin’Den Tanıtım‘Dakar Rallisi’Ne Mardin’Den Tanıtım

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler