YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: Kürtler'in Değil, Hdp'nin Baraj Sorunu Var (2)

MARDİN'DE 'KANLA, CANLA SANA FEDAYIZ' SLOGANI İLE KARŞILANDI Başkan Ahmet Davutoğlu, Batman'ın ardından partisinin Mardin'de Karayolu Parkı'nda düzenlediği mitinge katıldı.

MARDİN'DE 'KANLA, CANLA SANA FEDAYIZ' SLOGANI İLE KARŞILANDI
Başkan Ahmet Davutoğlu, Batman'ın ardından partisinin Mardin'de Karayolu Parkı'nda düzenlediği mitinge katıldı. Miting alınanında coşkulu şekilde karşılanan Başbakan Davutoğlu, Mardin'in 7 bin yıllık bir kent olduğunu ve 7 ayrı dil ile 7 ayrı medeniyete ev sahipliği yaptığını belirterek, "7 bin yıl, 7 ayrı medeniyeti ve 7 ayrı dili konuşan, medeniyetin beşiği Mardinimize selam olsun. 17 sene önce Kızıltepe'den Mardin'e baktığımda bu ne güzel şehir Mezopotomya'ya bakan iki uhrevi göz gibi. Aklıma Kudas geldi, Zeytin Dağı'ndan Kudüs'e bakar gibi baktım. Mardin'e aşık oldum. Mardini özlemişim. Mitinglerde genelde Ankara'ya dönüyordum. Müstesna şehir Mardin'e gidince Mardin'de kalacağım, Mardin'de uyuyacağım dedim. Mardin'in her sokağına aşığım" dedi.
Arapça Ehlen ve Sehlen ve Kürtçe olarak Rojbaş diyerek konuşmasını sürdüren Başbakan Davutoğlu, "Sen Arap'sın, Kürt'sün, sen Türk'sün diyenlere, ayrılmaz bir miletiz demeye var mısınız?" sorusuna partililer 'Varız' diye karşılık verdi. Mardin'in Kudüs'un kardeş kenti olduğunu söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kudüs'un kardeşi olan Mardin'de birileri gelip sizden oy isteyecek. Kudüs'ün Yahudi kenti olduğunu öven zihniyete Mardinliler destek vermez. Sizler Kudüs'ü Yahudilerin kutsal mekanı gösterenlere destek vermez Mardinliler. Mardin'den Kudüs'e selam olsun, Mescid-i Aksa'ya selam olsun. Beyrut'taki Ermeni yanlıları suçlamaya başlayınca Beyrut'taki Mardinliler ellerinde Türk bayrağı ile orayı ayağı kaldırdı ayağa" ifadelerini kullandı.
Alanda bulunan partililer Arapça, 'Kanla canla sana fedayız' sloganları karşısında Başbakan Davutoğlu bir süre sustuktan sonra Arapça olarak partililer aynı şekilde, "Kanımla, ruhumla canımla size fedayım" dedi. Alandaki partililer uzun süre Davutloğlu'na sevgi gösterisinde bulundu.
Fransa Kominist Partisi'nin HDP'ye destek olacağını beyan ettiğini hatırlatan Başbakan Davutoğlu, CHP, MHP ve HDP'yi işbirlikçi olmakla suçlayarak, şöyle konuştu: "Fransa Kominist Partisi HDP'ye destek açıklamasında bulundu. Ermeni kuruluşları da HDP'ye destek olacaklarını beyan etti. Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden DHKP-C de HDP'yi destekleyeceğini açıkladı. Bize de milletten destek geliyor. Pensilvanya'ya vuruyorsun, ses CHP'den çıkıyor. Onlar perde arkasında konuşuyor. HDP ve CHP'ye vuruyorsun ses Pensilvanya'dan çıkıyor. CHP'ye vuruyorsun, DHKP-C'den ses çıkıyor. Tek ses olmaya varmısınız? Konyalı olduğum kadar Mardinliyim, Yörük'üm Yörük olduğum kadar da Kürt'üm. Biz dediğimiz zaman şu veya bu ırkı kastetmeyiz. Top yekün şu milleti kastedederiz. Osmanlı da, Selçukluk da birleşenleri kastederiz. Sakarya'da, Çanakkale'de birlikte yürüyenleri kastederiz. Kutlu yürüyüşte birlikte yürümeye var mısınız?"
Başbakan Davutoğlu, konuşmasından sonra da platform odasında bir süre dinlendi. Bu sırada alanda bulunan bir grup, 'Ahmet Hoca buraya', 'Biz Erdoğan'ın askerleriyiz' sloganı attı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler