YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DERİKDER öğrenci velilerini Konya ve Kapadokya'ya götürdü

Mardin'in Derik ilçesinde Derik Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DERİKDER), Yeşil Derik Okuma Salonu...

Mardin'in Derik ilçesinde Derik Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DERİKDER), Yeşil Derik Okuma Salonu öğrenci velilerini Konya ve Kapadokya'ya götürdü. SODES'in “Yarınlar Umut Olsun, Ümitler Solmasın” projesi kapsamında düzenlenen gezide veliler Konya, Nevşehir, Avanos, Göreme ve Kozaklı’nın tarihi ve turistik mekânlarını gördü. 4 gün süren gezi Kozaklı kaplıcalarında son buldu.
DERİKDER yönetim kurulu üyesi Faruk Ekinci, yaptığı açıklamada velilerin de sosyalleşmeye ihtiyacı olduğunu belirtti. Ekinci, “Devlet Planlama Teşkilatı tarafından finanse edilen ve Mardin Valiliği koordinatörlüğünde yürüttüğümüz SODES “Yarınlara Umut Olsun, Ümitler Solmasın" projemizle öğrencilerimizi Şanlıurfa-Gaziantep’de gezdirdik. Öğrenci velilerimizi ise Konya, Nevşehir, Ürgüp, Avanos ve Kozaklı kaplıcalarına götürdük. Projemiz sosyal proje olduğu için velilerinde sosyal yönlerinin geliştirmek istedik. Konya Mevlana müzesini gören velilerimiz, Mevla’nın hoşgörü ve diyalog mesajlarını müzeyi gördüklerinde daha iyi anladıklarını söylediler. Velilerimizden bazıları biz televizyon sayesinde hep Avrupa’ya özendik. Projeniz sayesinde Türkiye’nin Avrupa’dan daha güzel bir cennet mekân olduğunu fark ettik diyerek bizlere teşekkür ettiler. Bizde bize bu fırsatı veren Mardin Valiliğine, Devlet Planlama teşkilatına ve derneğimiz adına bu projeyi hazırlayarak emek sarf eden proje yöneticilerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.
Öğrenci velilerinden Vedat Güneş gördükleri yerlere hayran kaldığını söyledi. Güneş, “Avanos'da bize çamurdan çömlek yaparak hünerlerini gösteren Çömlek ustasını hayranlıkla izledim. Çamuru her türlü şekle çevirmesi ve tabak, testi, kül tablası ve daha birçok şekle koyması beni şaşırttı. Ülkemizdeki zenginlikleri bu gezi sayesinde ailece birebir görme imkânımız oldu. SODES sayesinde Türkiye’nin mozaikliğini ve zenginliğini birebir görmüş oldum. Bizlere bu imkânı sunan SODES'e ve dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Yeşil Derik Okuma Salonu Müdürü Salih Eliş yaptığı açıklamada “Öğrencilerimize yıl boyunca SBS eğitimi verdik. İlköğretim 6, 7, 8. sınıf 203 öğrenci eğitim sezonu boyunca SBS’ye hazırlık dersleri gördü. Ayrıca öğrencilerimizin sosyal ve fiziksel anlamda gelişmeleri için futbol turnuvası, bilgisayar kursu, sınıflar arası bilgi yarışma, kitap okuma yarışması ve Şanlıurfa-Gaziantep gezisi düzenledik. Öğrenci velilerini ise Konya-Kapadokya gezisine götürdük. Projemiz sosyal proje olduğu için öğrencilerin yanında velilerin de sosyal yönlerini geliştirmeyi hedeflemektedir. Bizlere bu imkânı veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler