YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engellilerden Japonya'ya telkari ihracatı

Mardin Sakatlar Derneği Başkanı Hasan Anuk, Japonya'ya Mardin telkarisi yollayacaklarını söyledi.

Engellilerden Japonya'ya telkari ihracatı

Mardin Sakatlar Derneği Başkanı Hasan Anuk, Japonya'ya Mardin telkarisi yollayacaklarını söyledi.

Mardin Sakatlar Derneği bir ilki gerçekleştirerek Japonya'nın hediyelik sektöründe yerini almaya çalışacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Mardin Sakatlar Derneği Başkanı Hasan Anuk, Nisan ayından itibaren Japonya'ya aylık 7 kg. Mardin telkarisini yollayacaklarını belirtti.

Anuk, "Bizim Japonya'da güzel dostlarımız var, güzel arkadaşlarımız var. Onların aracılığıyla ayda ortalama 7 kg. gümüş Japonya'ya gönderebiliyoruz. Bunun dışında özellikle Fransa'ya günde ortalama 2 veya 2.50 kg. telkari gönderiyoruz. Özellikle Mardin'i anımsatacak ve Mardin'i tanıtacak telkari çeşitlerini gönderiyoruz. Japonya'ya göndereceğimiz telkari ürünlerini şu anda yetiştirmeye çalışıyoruz. Özelikle bizden istenen kolye, anahtarlık, küpe ve tespih çeşitleri var ve hepsini Mardin motifleriyle yapıyoruz, bu şekilde ilimizi tanıtımını da yapmış olarak telkarileri çeşitlerini Japonya'ya göndereceğiz" dedi.

Anuk konuşmasının devamında "Şu anda Kanada ve Rusya'dan da talep var ve en yakın zamanda bu iki ülkeye de telkari satacağımıza inanıyorum" dedi.

Sakatlar Derneği Telkari ustası Aslan Acar, "Telkari sanatı el emeği göz nuru bu sanatı dışarıya en iyi şekilde göstermeye çalışıyoruz. Burada önemli olan engelli arkadaşların yapması bir de bunun manevi değerini daha da artırıyor, özelikle daha önce Almanya'ya ve Türkiye'nin her yerine gönderdik. Şimdi de Japonya'ya göndereceğiz" diye konuştu

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler