YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eşini Öldürdüğü Iddia Edilen Polis Davasında Adli Tıp Raporu Bekleniyor

Ferit ASLAN/MARDİN, Mardin'de 2 aylık evli 26 yaşındaki Ayten Şen, 10 Haziran 2013 günü özel harekat polisi eşi H.H.A. ve aparman

Eşini Öldürdüğü Iddia Edilen Polis Davasında Adli Tıp Raporu Bekleniyor

Ferit ASLAN/MARDİN, Mardin'de 2 aylık evli 26 yaşındaki Ayten Şen, 10 Haziran 2013 günü özel harekat polisi eşi H.H.A. ve aparman görevlisi L.D.'nin evlerinde bulunduğu sırada, eşine ait tabancadan çıkan kurşunla yaşamını yitirdi. Eşi ve apartman görevlisi, genç kadının intihar ettiğini ileri sürdü. Ancak ölümü şüpheli bulan Savcılık, H.H.A hakkında eşi Ayten Şen'i öldürdüğü, apartman görevlisi L.D. hakkında da cinayete yardım ettiği iddiasıyla dava açtı.
ADLİ TIP RAPORU VE TELEFON KAYITLARI BEKLENİYOR
Mardin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın dünkü duruşmasına sağlık mazereti bildiren sanık özel hareket polisi H.H.A. ve L.D. katılmazken, Şen ailesinin avukatları hazır bulundu. Avukatlar, daha önceki duruşmalarda olduğu gibi eldeki delillere göre sanıkların tutuklanmasını talep etti.
Mahkeme heyeti dosyadaki mevcut sanık savunmaları, katılan beyanları, tanık beyanları, otopsi raporu ile deliller dikkate alınmak suretiyle maktulün cinayet sonucu mu, yoksa intihar ederek mi öldüğü hususunda İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan rapor aldırılması konusunda yazılan müzakerenin akibetinin sorulmasına, Sanıklar ile maktulün olaydan 10 gün önce ve 10 gün sonra olmak üzere telefon HTS kayıtları için TİB'e yazılan müzakerenin akibetinin sorulmasına ve isimleri belirlenen komşuların tanık olarak dinlenmesi için bir sonraki duruşmada hazır edilmesine, tutuklama talebinin ise reddine karar vererek duruşmayı erteledi.
İDDİANAMEDEN Ayten Şen'in ölümü ile ilgili hazırlanan iddianamede, sanık H.H.A.'nın olaydan önce eşini paspas sopası ile dövdüğünü ikrar etmesi, olay sonrasında üzerine su dökmesi, bu nedenle ateş mesafesinin tespit edilememesi, olayda kullanılan silah üzerinde mukayeseye elverişli iz tespit edilememesi, olay yerinde bulunan plastik eldiven ile şüphelilere ait atış artığının tespit edilmesi göz önünde bulundurularak, sanıkların birlikte hareket ederek, maktulü öldürdükleri gerekçesiyle haklarında kasten öldürmekten ceza isteniyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler