YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Güler, 'Medeniyetler Buluşuyor Şenliği’de partililerle halay çekti

AK Parti Mardin milletvekili adayı Muammer Güler, İstanbul’dan gelen Mir Sanat Topluluğu’nun 'Medeniyetler Buluşuyor Şenliği'nde...

AK Parti Mardin milletvekili adayı Muammer Güler, İstanbul’dan gelen Mir Sanat Topluluğu’nun 'Medeniyetler Buluşuyor Şenliği'nde partililerle birlikte halay çekti.
Muammer Güler’in desteği ile Mardin Belediyesinin düzenlediği, “Medeniyetler Buluşuyor Şenliği” Dara Anfi Tiyatro'da AK Partililerin yoğun bir katılımıyla düzenledi. Şenlikte 4 ayrı dilde söylenen şarkılar eşliğinde halaylar çeken Muammer Güler, 2 aylık seçim stresini partililerle birlikte attı. Partililerle birlikte 2 aylık bir çalışmanın sonunda 12 Haziran’da büyük bir başarıya imza atacaklarını belirten Güler, "Tarihi ve mimarisi ile önemli turizm merkezlerinden biri olan Mardin’de hep birlikte söylediğimiz parçalarla gerçek kardeşliği herkese gösterdik. Burası kardeşliğin şehridir, burası barışın şehridir. Burada herkese bu dostluğumuzu gösterdik. İnşallah 12 Haziran akşamı da bu şekilde güzel bir kutlama yaparız." dedi.
Yurt içi ve yurt dışında katıldığı ulusal ve uluslararası festivallerde pek çok gösteri yapan İstanbul Mir Sanat Topluluğu 81 kişilik müzisyen ve dans ekibiyle Halay, Horon, Zeybek, Sema, Semah, Teke, Çiftetelli, Kafkas, Sirtaki, Mehteran, Macar ve Balkan danslarını sergiledi. Sanat Topluluğu ülkenin dört bir yanındaki kültürlerden çeşitli gösteriler sunarken, sanatçı Tahsin Yıldız, Türkçe, Arapça, Kürtçe ve Süryanice dillerinde türkü ve şarkılar söyled.
Dara Anfi Tiyatro alanında düzenlenen etkinliğe Muammer Güler’in yanı sıra AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, AK Parti 4. Sıra Milletvekili adayı Hikmet Gözü, AK Parti İl başkanı Murat Bayar ve 3 bine yakın partili katıldı.
Programda konuşma yapan Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardin halkının bu tür etkinlikleri sevdiğini, belediye olarak bunu devam ettirmek istediklerini söyledi. Ayanoğlu, tarihi kentin, spordan sanata, kültürel etkinliklerden maneviyata kadar her türlü aktivitenin yapıldığı mistik bir şehir konumuna geldiğini belirtti. Mardin'in taşı ve toprağının tarih ve medeniyet koktuğunu vurgulayan Ayanoğlu, şöyle konuştu: "Mardin çok kadim bir şehir. Geçmişte sahip olduğumuz değerlerin kıymetini yavaş yavaş anlamaya başladık. Mimaride, taş ve Gümüş işlemeciliğinde, Mardin'in tarihten getirmiş olduğu kazanımlar artarak devam ettirilmelidir. Buna katkı sağlamak için çeşitli kültür ve sanat etkinliklerimiz devam edecektir.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler