YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hazreti İsa’nın Vaftiz günü Mardin'de kutlandı

Lübnan’da bulunan Süryani Katolik Patriği Mor İngnatius Yusuf III. Yunan, Hz. İsa’nın vaftiz günü nedeniyle...

Hazreti İsa’nın Vaftiz günü Mardin'de kutlandı

Lübnan’da bulunan Süryani Katolik Patriği Mor İngnatius Yusuf III. Yunan, Hz. İsa’nın vaftiz günü nedeniyle Meryem Ana Kilisesi'nde düzenlenen ayine katıldı. Vaftiz bayramına Mardin ve çevresinde yaşayan Süryaniler iştirak etti.
Hz. İsa’nın vaftiz edilişi kilisede canlandırıldı. Mardin Metropliti Saliba Özmen ve Adıyaman Metropoliti Melik Ürek de ayinde Patrik III. Yunan'a eşlik etti. Ayine katılanlara şaraba banılmış ekmek ikram edildi. Meryemana Kilisesi kabul salonunda düzenlenen bayramlaşma töreninde Vali Turhan Ayvaz, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ve çok sayıda davetli yer aldı.
Vali Turhan Ayvaz, Mardin’in Süryani vatandaşlarla daha fazla anlam bulduğunu, çok dinliliğin ve çok dilliliğin tarihi kentin kültürel yapısına daha fazla değer kattığını söyledi. Vali Ayvaz "Mardin kültürde ve inançta medeniyetlerin il çıkış yeridir. Tarihi kent Süryani vatandaşlarımızın varlığıyla bütünleşip daha da zenginleşti ve anlam buldu. Bu bakımdan dışarıda bulunan Süryani vatandaşlarımızın daha sık aralıklarla gelmelerini istiyoruz. Katolik Patriğini daha sık görmek istiyoruz.” dedi.
Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ise Süryani vatandaşlarla aynı ortamda yaşadıklarını hatırlatarak, “Burada bulunan ve il dışına çıkan Süryani hemşehrilerimizle aynı sokaklarda oynadık. Çocukluğumuz beraber geçti. Mardin’in en güzel özelliği de budur. Bayramın kentimize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Süryani Katolik dostlarımızın bayramlarını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
Ortadoğu Süryani Katolik Patriği Mor İngnatius Yusuf III. Yunan, Mardin’in tarihi değerleriyle, kültürel dokusuyla ve birçok medeniyeti tarih boyunca bünyesinde barındırmasıyla dünyanın parlayan bir yıldızı olduğunu söyledi. Patrik III. Yunan, şunları söyledi: ”Dışarıda yaşayan Süryanilerin çoğunun Mardin’de hatıraları var. Çünkü çocuklukları burada geçti. Birçoğunun hala evleri ayakta duruyor. Hz. İsa Mesih’in vaftiz gününü Mardin’de bayram olarak kutluyoruz. Vaftiz bayramının inananlara ve Ortadoğu ülkelerine barış ve huzur getirmesi için dua ettik. Mardin’de bayramı kutlamanın ayrı bir anlamı var bizim için. Mardin dünyanın parlayan yıldızıdır.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler