YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kızıltepe 7 yaşındaki öğrenci okulda ölü bulundu

Kızıltepe ilçesinde, 7 yaşındaki ilkokul öğrencisi Reşat Kino, boş bir sınıftaki dolabın altında ölü bulundu.

Kızıltepe 7 yaşındaki öğrenci okulda ölü bulundu

Kızıltepe ilçesinde, 7 yaşındaki ilkokul öğrencisi Reşat Kino, boş bir sınıftaki dolabın altında ölü bulundu.

İlçedeki Cumhuriyet İlköğretim Okulunda dün haftanın sonu gün olması nedeniyle yapılan bayrak töreninin ardından öğrenciler evlerine dağıldı. Ancak 2. sınıf öğrencisi Reşat Kino evine gitmeyince ailesi merak ederek çocuğu aramaya başladı.

İddiaya göre baba İsa Kino'nun okula giderek görevliye çocuğunun eve gelmediğini söylemesi üzerine okul yetkilileri, okulda kimsenin kalmadığını söyledi. Mahalleye dönerek çevreye bakan aile, çocuğu bulamayınca tekrar okula gitti ve okul yetkililerinden okul kapısını açmasını istedi. Okulun kapısını açarak sınıfları kontrol eden görevliler ve aile, çocuğun çantasını sırasının üzerinde buldu.

Bunun üzerine sınıfları tek tek arayan görevliler, üst kattaki boş bir sınıfta devrilmiş bir dolabın altında küçük çocuğun cesedini buldu.

Çocuğun cesedi, ilçedeki Mezopotamya Mezarlığı'nda bugün defnedilirken talihsiz çocuğun ailesi ihmal iddiasında bulundu. İlçede oto galerisi işleten baba İsa Kino, çocuğunun ölümünde ihmal olduğunu ileri sürerek dava açacaklarını söyledi.

Baba Kino, oğlunun okuldan eve gelmemesi üzerine aradıklarını belirterek, olayı şöyle anlattı: "Cuma günü çocuk eve gelmeyince yarım saat endişelendikten sonra aramaya çıktık. Komşumuzun öğretmeni aracılığıyla okul yöneticilerine ulaştık. 'Çocuğumuz kayıp dedik, okulda bir yerde kalmış olabilir. Gidelim okulu gezelim sınıfta mıdır değil midir' dedik. 'Çocuk dışarıda oyun oynuyordur eve gelir' dediler. Okula gittik, bekçiye 'çocuğumuz kayıp her yeri arıyoruz bulamıyoruz olsa olsa okuldadır' dedik. Okulu aradık, çocuğu üst katta bir sınıfta dolabın altında kalmış bulduk. Çocuk nefessizlikten can vermiş, otopsi için Diyarbakır’a gönderdiler. Davacıyım."

Öte yandan yetkililer konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler