YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kızıltepe Belediyesi'nden Üst Yapı Çalışmaları

Mardin'in Kızıltepe İlçe Belediyesi, şehrin temizliğini sağlamak için kullanılan çöp toplama kamyonlarının çevreye vermiş olduğu...

Kızıltepe Belediyesi'nden Üst Yapı Çalışmaları

Mardin'in Kızıltepe İlçe Belediyesi, şehrin temizliğini sağlamak için kullanılan çöp toplama kamyonlarının çevreye vermiş olduğu kötü kokuyu yok etmek amacıyla yeni bir uygulama başlattı.

Çöp arabalarının ve konteynerlerin köpükle dezenfekte edilerek bakteri oluşumunu yok etmeyi amaçlayan sistem Kızıltepe Belediyesi'nce hayata geçirildi. Firma yetkilisi M. Süleyman Geyik, temizlik ürünün modern belediye anlayışına sahip tüm belediyeler tarafından kullanıldığını ve bu uygulamadan sonra çok daha hijyenik bir temizlik anlayışı benimsendiğini belirtti. Geyik, "Köpük makinesi, tüm çöp toplama merkezleri ve çöp konteynırlarında oluşan kokuları kısa sürede yok ederek, oluşan ve oluşabilecek tüm mikrop, bakteri, larvaları ve yürüyen haşereleri yok eder. Temizlik ile hijyenik hale getirilir. İnsan ve çevre sağlığına katkı sağlar" dedi.

Belediye Başkan Vekili Şerife Alp ise, "Çevre temizliğine önem verdiğimiz için bu konuda yararlı gördüğümüz ürünlerle çalışma yapıyoruz. Sonuçta da hem temizlik hem de hijyen sağlıyoruz. Bunun yanı sıra temizlik alanında yenilikler yapmaya devam ediyoruz. Bu yeniliklerden bir diğeri de temizlik departmanın özelleştirmesidir. Böylece temizlik departmanında çalışan işçileri ihtiyaç duyulan diğer alanlarda çalıştırarak iş gücümüzü arttırmış olduk. Aynı zamanda Kızıltepe Belediyesi olarak belediye mücavir alan sınırları içerisinde olmayan çöplerini alıyoruz" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler