YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mardin Satranç Turnuvası Başladı

Türkiye Satranç Federasyonu Mardin İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Mardin Satranç Turnuvası, Mardin Gençlik Merkezi'nde başladı....

Mardin Satranç Turnuvası Başladı

Türkiye Satranç Federasyonu Mardin İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Mardin Satranç Turnuvası, Mardin Gençlik Merkezi'nde başladı. Çeşitli yaş gruplarından sporcuların yoğun ilgi gösterdiği turnuvaya, 106 kişi katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Mustafa Kuzu ve Spor Şube Müdürü Hadi Çomaktekin’in hamleleri ile başlayan turnuvanın, 8 gün boyunca devam edeceği belirtildi.

Satranç sporunun, bireyin kötü alışkanlıklar edinmesine engel olan, süratli, çabuk ve doğru düşünmeyi hızlandıran bir akıl oyunu olduğunu belirten Mustafa Kuzu, satrancın Mardin’de gelişmesi için bu tür turnuvaların yıla yayılarak yapılacağını bildirdi.

Turnuvada başarılı olan sporcuların Türkiye şampiyonasına Mardin’i temsilen katılacaklarını belirten Kuzu, "Mardin Satranç Turnuvası 7 tur halinde yapılacak. Dereceye giren sporcular çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek." dedi.

Mardin İl Temsilcisi Nazan Kaya da Mardin halkının satranç sporuna gösterdiği ilginin artmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, satrancın gelişmesine destek veren herkese teşekkür etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler