YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mardin'de Cazibe Merkezleriyle 10 Bin Istihdam Hedefi

Nezir GÜNEŞ/MARDİN, Cazibe Merkezleri programı kapsamında yatırımcıları bölgeye çekmek için işadamları dernekleri ve yatırımcı potansiyeli yüksek illerde bilgilendirme toplantıları düzenlenmesi devam

Mardin'de Cazibe Merkezleriyle 10 Bin Istihdam Hedefi

Nezir GÜNEŞ/MARDİN, Cazibe Merkezleri programı kapsamında yatırımcıları bölgeye çekmek için işadamları dernekleri ve yatırımcı potansiyeli yüksek illerde bilgilendirme toplantıları düzenlenmesi devam ederken; İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin ve Kocaeli'yi ziyaret ederek buradaki işadamlarına yönelik 50'nin üzerinde toplantı ve seminer düzenleyen Dicle Kalkınma Ajansı MÜSİAD Mardin Şubesi'nde işadamları ile bir araya gelen Altındağ, yatırım yapmak isteyenlerin müracaatlarını son güne bırakmamalarına da dikkat çekerek, "Bu 4 ile yerli yatırımcılarımızın yanında yabancı çok sayıda talep de gelmeye başladı. Romanya, Çin, Ukrayna ve Almanya'dan da başvuru yapan projeler var. Ortam ve iklim yatırım için çok müsait. Şu an Mardin'de 100'e yakın yatırımcının ön kaydı yapıldı. Resmi olarak müracaat etmelerini bekliyoruz. Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin'de 200'e yakın yatırımcının talebi var. Bunun artarak devam edeceğine inanıyorum"dedi. Bölge kökenli yatırımcıların bölge için önemli olduğunu ve bu potansiyelin somutlaştırılmasını isteyen DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, "Bu, bölgeye tanınan en büyük pozitif ayrımcılık paketidir. Son başvuru tarihi 27 Şubat'a kadar bu sayı katlanacaktır. Yatırımcılardan isteğimiz bu ön kayıtların resmi kayıtlara dönüşmesidir. Çünkü, kayıtların bitmesine 5 gün gibi kısa bir süre var. Bu programın da balık tutmayı öğreten bir program olduğunu düşünüyor ve yatırımcılarımızı bölgemize yatırım yapmaya davet ediyorum" diyerek katılımcılara teşekkür etti.
MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasap ise, Dernek olarak böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmanın memnuniyetini yaşadığını belirterek Cazibe Merkezleri Programını ilk olarak MÜSİAD'ın gündeme getirdiğini söyleyerek, "Program, bölge için hayati öneme sahip bir projedir, yatırımcılar için büyük bir fırsattır"dedi.
İş adamı Mehmet Veysi Bora da, Cazibe Merkezleri programının kendi ekonomik potansiyel ve dinamiklerini harekete geçirmede bu tür bilgilendirme toplantılarının önemli olduğunu söyledi. Bora, "Daha önce de birçok yatırım ve teşvik programları vardı. Ama, yönlendirecek, rehberlik edecek kimse olmayınca bütün projelerimiz kağıt üzerinde kalıyordu. Ama, bu cazibe merkezleri için DİKA'nın sahaya inerek biz iş adamlarının ayağına adar gelerek programları anlatması bizim için çok faydalı oldu. İhmal edilen bölgeler arası eşitsizliğin artık verilen özel önemlerle ve cazibe merkezleri programı gibi politikalarla giderilmesi ve bölgemizdeki kalkınmanın sağlanması ile giderilmesi söz konusudur"diye konuştu.

Mardin'de Cazibe Merkezleriyle 10 Bin Istihdam Hedefi

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler