YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mardin'deki Elektrik Kesintisi Protestosu

MARDİN (AA) - CHP milletvekillerinden oluşan heyet, Kızıltepe ilçesinde yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili incelemelerde bulundu.

CHP milletvekillerinden oluşan heyet, Kızıltepe ilçesinde yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili incelemelerde bulundu. CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan ve Ordu Milletvekili İdris Yıldız'dan oluşan heyet, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Ermiş'i ziyaret ettikten sonra partilerinin ilçe başkanlığı binasında basın açıklaması düzenledi. Heyet adına konuşan Ayaydın, bölgeye gelmeden elektrik kesintileri ve yaşanan protestoları yakından takip ettiklerini belirterek, vali ve kaymakamla sürekli diyalog halinde olduklarını söyledi. Kente gelerek vatandaşlarla da görüştüklerini belirten Ayaydın, "Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş'nin elektriği kesmesini, yöre halkına büyük bir zulüm olarak gördük. DEDAŞ, elbetteki bir ticari şirkettir. Elektrik enerjisi satıyor ve çiftçiler de aboneler de bunu kullanıyor. Bunun ücretini ödemek durumundadırlar. Ama ödenecek olan ücretin hem hukuki, olması lazım hem de vicdani olması lazım" dedi. Devletin yıllardır bölge insanından elektrik bedellerini almadığını ve vatandaşın bu şekilde alıştırıldığını savunan Ayaydın, şöyle konuştu: "Şimdi diyorsunuz 'biz enerjiyi özelleştirdik'. Özel bir şirket size enerji verecek. Siz de bunun ücretini vereceksiniz.' Ben bu bölgenin insanıyım. Ne Derikli ne Kızıltepeli ne de Mardinli hiçbir zaman 'ben kullandığım elektriğin parasını ödemiyorum' demez, hırsızlık da yapmaz ve kullandığı elektriğin parasını da öder. Ancak bunun hukuki bir yapısı ve vicdani, ahlaki bir yapısı olması lazım. Çiftçi kayıt sistemlerinin özel şirkete verilmesi tamamen hukuksuz bir uygulamadır. Şirketin yetkilileri, Mardin Valisi, Derik ile Kızıltepe Kaymakamları, ziraat oda başkanları, çiftçilerle ve halkımızla görüştük. Halkımız durup dururken bu eylemi yapmamışlardır, artık onları isyan noktasına getiren bir durum vardır." Ayaydın bölgedeki izlenimlerini Ankara’ya döndükten sonra rapor haline getireceklerini sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler