YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Midyatlı iş adamları Düzce ve Bolu’ya hayran kaldı

Mardin’in Midyat ilçesinden Düzce’ye giden iş adamları, Düzce Sanayici ve İş Adamları Derneği (DÜSİAD) yönetim...

Midyatlı iş adamları Düzce ve Bolu’ya hayran kaldı

Mardin’in Midyat ilçesinden Düzce’ye giden iş adamları, Düzce Sanayici ve İş Adamları Derneği (DÜSİAD) yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Midyatlı iş adamları karşılaştıkları misafirperverlik karşısından memnun kalırken, Düzce ve Bolu’ya hayran kaldıklarını belirtti.
Daha önce Midyatlı iş adamlarının davetlisi olarak Midyat’a gelen DÜSİAD yönetim kurulu üyelerine bu kez iade-i ziyaret gerçekleştirmek amacıyla Midyatlı iş adamları Düzce’ye giderek, kurdukları kardeşlik köprüsünü pekiştirdi. Aydınpınar Alabalık Tesisi'nde sabah kahvaltısıyla başlayan kaynaşma ve iş gezisi daha sonra Düzce'nin doğal güzelliklerini yerinde incelemeyle devam etti. Sanayi kenti Düzce’de ticari alt yapı çalışmaları da gerçekleştiren iş adamları Bolu ve Abant Gölü’ne gitme fırsatı buldu. Abant Gölü'nde kar keyfi yaşayan Midyatlı iş adamları İsmail’in Yeri'nde yöreye özgü yemekleri tattı.
Karşılaştıkları ilgi ve samimiyet karşısında oldukça memnun olduklarını belirten Midyat Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSADER) Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Şimşek, “Daha önce memleketimizde ağırlamaktan onur duyduğumuz, Düzce’nin saygın iş adamlarına iade-i ziyaret gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Gördüğümüz ilgi karşısında mahcup olduk.” dedi. Doğu-Batı arasında vatandaşların kaynaşmaması için yıllarca oyunlar oynandığına işaret eden Şimşek, sözlerine şöyle devam etti: “Bu gün burada kardeşlik köprüleri kurduk. Doğup büyüdüğümüz yerler farklı olsa da kültürümüzün zenginliği bizim zenginliğimizdir. Aynı ecdadın torunları, aynı ümmetin evlatlarıyız. Buradaki ve Batı’nın bütün illerindeki kardeşlerimize kapımız sonuna kadar açıktır.”
Yıllarca Doğu-Batı arasında çeşitli nedenlerden dolayı ön yargıların oluşturulduğunu belirten Düzceli iş adamı İhsan Kaya, “İnşa edilen kardeşlik köprüsü sayesinde birliğimiz ve kardeşliğimiz daha da ilerleyecektir. En önemlisi bu kardeşliğimizde saygı, sevgi ve muhabbetin samimi olmasıdır. Bizler de bu samimiyeti yüreğimizde hissediyoruz.” ifadelerini kullandı.
MİSADER üyeleri gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından İstanbul’da bir takım temaslarda bulunmak üzere Düzce’den ayrıldı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler