YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nusaybin'de Olaylı Gece

- MARDİN'in Nusaybin İlçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensupları dün gece güvenlik güçleriyle çatıştı.

- MARDİN'in Nusaybin İlçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensupları dün gece güvenlik güçleriyle çatıştı. Geç saatlere kadar süren olaylarda polise ses bombaları ve molotof kokteyleri ile saldıran göstericileri dağıtmak için, güvenlik güçleri gaz bombası kullandı. Nusaybin Ahmet Kaya ve Hastane köprüsü, Demir yolu ile Işık Önder caddesi gibi ilçenin birçok bölgesinde toplanan göstericiler, yola barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Bölgeye gelen polis ekipleri gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. YDG-H üyeleri ise polise havai fişek, molotof kokteyli ve ses bombalarıyla karşılık verdi. Polisin müdahalesiyle grup ara sokaklara dağılırken, zaman zaman polis ile YDG-H üyeleri arasında silahlı çatışma çıkarken, silah sesleri duyuldu. Göstericiler demiryolunda bulunan bir mobese kamerasına da silahlı saldırı düzenlerken, polisin kazılan hendekler nedeniyle ara sokaklara giremediği ve ana caddelerden bu sokaklarda bulunan göstericilere gaz bombası attığı görüldü. Nusaybin ilçe merkezinde 5 gecedir devam eden çatışma ve yasa dışı gösteriler nedeniyle vatandaşlar zor durumda kalırken, gazdan etkilenen çok sayıda kişi hastaneye başvurdu. Hastane bahçesinde vatandaşlar ile polis arasında tartışma ve arbede çıktı. Nusaybin'deki olaylar gece saat 02.00 sıralarına kadar devam etti.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler