YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ömerli Meslek Yüksek Okulu Açıldı

MARDİN (AA) - Mardin Valisi Ahmet Cengiz, eğitime öncelik verdiklerini ve Mardin'in kalkınmasının eğitimle olacağına kalben inandıklarını belirtti.

MARDİN - Mardin Valisi Ahmet Cengiz, eğitime öncelik verdiklerini ve Mardin'in kalkınmasının eğitimle olacağına kalben inandıklarını belirtti. Ömerli ilçesinde Artuklu Üniversitesi'ne bağlı Ömerli Meslek Yüksek Okulu'nun açılış töreninde konuşan Cengiz, cehaletin, töre denen yanlış inanışların bir kenara bırakılması gerektiğini, bu işi el birliğiyle, gönül birliğiyle yapacaklarını ve bunun için eğitime ağırlık vereceklerini söyledi. Üniversitenin gelişmesinin Mardin'in ve bölgenin gelişmesine katkı sağlayacağını dile getiren Cengiz, şöyle konuştu: "Biz, eğitime öncelik veriyoruz. Mardin'in kalkınmasının eğitimle olacağına kalben inanıyoruz. Sadece ilköğretim ve ortaöğretim değil, üniversitemizin de ilimizin, ilçelerimizin kalkınmasına, geleceğinin imarına büyük katkılar sağlayacağına gönülden inanıyorum. Dolayısıyla üniversitemizin gelişmesi demek ilimizin, bölgemizin gelişmesi demek." Ömerli halkından öğrencilere ve öğretim üyelerine sahip çıkmasını isteyen Cengiz, "Siz Ömerli halkı olarak, çocuklara ve öğrencilere sahip çıkarsanız, herkes Ömerliye gelmek için yarışır. Ama sahip çıkmaz da, Ömerli Yüksek Okulu'nun şöhretini yükseltmez de düşürürseniz bu defa öğrenci sayısını azaltırsınız.Değerli öğrenciler herkes size bağlı, herşey size bağlı. Kendini iyi yetiştiren bir insan, dünyanın neresinde olursa olsun keşfedilip çalıştırılır" diye konuştu. Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay da, Ömerli Yüksek Okulu'nda bir programla eğitime başladıklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ömerli'deki yüksek okulumuz, merkez dışındaki ilk yüksek okullardan biri olmayı başardı. Bu sene tek bir programda ilk taşı koyduk. Büro yönetimi programıyla eğitime başladık. İlk başta zor oldu. Ömerliler, öğrencilere ve öğretim üyelerine sahip çıktı." Ömerli Belediye Başkanı Yılmaz Altındağ ise Ömerli ilçesine Meslek Yüksek Okulu'nu kazandırmak için belediye ait binayı, çevre düzenlemesi ve onarımını yaptıktan sonra üniversiteye hibe ettiklerini ve bundan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Altındağ, Ömerli Belediyesi ve halkı olarak yüksek okulda görev yapacak öğretim üyelerine ve öğrencilere sahip çıkacaklarını belirtti. Törenin sonunda, Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'nun yaptığı duayla açılış töreni yapıldı. Açılıştan sonra Rektör Omay, okulun açılışında verdiği katkılardan dolayı Vali Cengiz'e plaket sundu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler