YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

3 Dilde Takvim ve Ajanda

Mersin ve Akdeniz’i tanıtıcı bilgilerin yer aldığı ajandanın fihrist bölümün de Türkçe, Kürtçe ve Arapça hazırlandı.

3 Dilde Takvim ve Ajanda

Mersin’de, özgür, demokratik yerel yönetim modelini esas alan Akdeniz Belediyesi, katılımcı, adil, şeffaf, ekolojik ve cinsiyet özgürlükçü paradigmasını, ajanda ve takvimine de yansıttı.

Belediye, farklı dil, din ve kültürlere ev sahipliği yapan hoşgörü kenti Mersin’de, hizmet ve projelerini, hazırladığı 2012 yılı takvim ve ajandasında Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde tanıttı.

Katılımcılığın ve demokrasinin adresi Akdeniz Belediyesi, Mersin’in ülkeye ve dünyaya örnek olan kültürel dokusuna sahip çıkmaya devam ediyor. Zira belediye tarafından hazırlanan 2012 yılı takvim ve ajandası, kentte en çok konuşulan 3 dilde birden hazırlandı. Ay ve gün adları ile sloganların Türkçe, Kürtçe, Arapça yazıldığı takvimin her sayfasında belediyenin gerçekleştirdiği ve Mersin’de öne çıkan hizmet ve projelerin görselleri de bulunuyor. Takvim ve ajandada, kentte ses getiren hizmetlerin yanı sıra Mersin’i simgeleyen eserlerin fotoğrafları de yer aldı. Kentte üçüncü bölge olarak tabir edilen mahallelerde yaşayan Arap ve Kürt yurttaşlar, böylesi bir çalışmaya ilk kez imza atması dolayısıyla Akdeniz Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

1 şehir 3 farklı kültür

Mersin ve Akdeniz’i tanıtıcı bilgilerin yer aldığı ajandanın fihrist bölümü de Türkçe, Kürtçe ve Arapça hazırlandı. Hrant Dink Parkı, Ahmet Kaya Parkı ve Roman Kültürleri Parkı’na ait fotoğrafların yer aldığı takvim ve ajandada, Kültür ve Sosyal İşler, Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri, İştar Kadın Danışmanlık Merkezi, Eğitim Destek Evi ve Akdeniz Belediyespor Kulübü gibi hizmet, proje ve müdürlüklerin çalışmalarından seçilen kareler yer alıyor. İlk sayfaları Mersin ve Akdeniz’i tanıtan çeşitli fotoğraflarla zenginleşen ajandada, kentin öne çıkan tarım, sanayi, balıkçılık gibi sektörlerine ilişkin görsellerin yanı sıra, belediyenin imza atığı Sanat Park Buluşması, Mahalle Şenlikleri, Mahalle Halk Toplantılarına ait kareler de bulunuyor. Mersin Narenciye Festivali gibi etkinliklere ait karelerin yer aldığı ajandada, Van depremi sonrasında belediye tarafından organize edilen yardım kampanyasından fotoğraflar da bulunuyor.

fOTOĞRAF : Çiğdem YURDAGEL

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler