YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

9 yaşındaki çocuğa işkence iddiası

9 yaşındaki kız çocuğunun, annesinin dini nikahlı kocası tarafından feci şekilde dövülerek hastanelik edildiği ileri sürüldü.

9 yaşındaki çocuğa işkence iddiası

Mersin'de anne-babası ayrı yaşayan ve babasıyla birlikte kalırken 10 günlüğüne annesine teslim edilen 9 yaşındaki kız çocuğunun, annesinin dini nikahlı kocası tarafından feci şekilde dövülerek hastanelik edildiği ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, 2 yıl önce boşanan H.Y ve S.A. çiftinin tek çocuğu olan 9 yaşındaki N.Y, mahkeme kararı ile babasıyla birlikte yaşarken, 10 gün önce ciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle babasının hastaneye yatması üzerine annesine teslim edildi. Ancak, ilköğretim 4. sınıf öğrencisi küçük kız çocuğu dün feci şekilde dövülmüş halde Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı.

Beyin kanaması geçirdiği belirlenen ve vücudunun büyük bölümünde darp kaynaklı morluklar ve çürükler tespit edilen N.Y, solunum cihazına bağlanarak yoğun bakımda tedavi altına alındı.Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, kız çocuğunun annesi S.A. (30) ile dini nikahlı kocası A.A'yı gözaltına aldı. S.A., emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, A.A adliyeye sevk edildi.

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan A.A, gazetecilerin 'neden yaptın?' şeklindeki sorusuna, "Çok pişmanım, bir anlık öfkeyle oldu" diye cevap verdi.Bu arada, kız çocuğunun babası H.Y, hastane önünde doktorlardan gelebilecek iyi bir haberi beklerken, annesi ile erkek arkadaşının bir olup çocuğunu öldüresiye dövdüklerini ileri sürdü.

Çocuğunu hastanede gördüğünü söyleyen H.Y, "Beyin kanaması geçirmiş. Göğsündeki sıkışma nedeniyle nefes alamıyor, bu yüzden solunum cihazına bağlı. Vücudunda morarmadık bir yeri kalmamış. Tırnak izleri ve bacaklarında ısırık izleri mevcut. Sorumlular hakkında şikayetçiyim" dedi.

Eşinden 2 yıl önce boşandığını ve çocuğunun velayetinin kendisinde olduğunu anlatan H.Y, "Ciğerlerimdeki problemden dolayı hastaneye yatacağımdan 10 gün önce annesine bırakmıştım. Bir anne yavrusuna bunu yapar mı?" diye konuştu.

Amca B.Y ise yeğeninin yoğun bakım servisinde halen tedavisinin sürdüğünü ve doktorların durumuyla ilgili hiç de olumlu şeyler söylemediklerini belirtti. Çocuğun feci şekilde darp edilmiş halde olduğunu dile getiren B.Y, "Hemşireler bize, '12 yıldan bu yana ilk kez böyle bir vaka gördüm' diyor. Nasıl bir çocuğa böyle bir işkence yapılabilir. Bu bir günlük mesele değil. Çocuk tahminim 10 günden bu yana o evde işkence görmüş. Biz adalet bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler