YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Anamur’da tropik meyveler yetişiyor

Mersin’in İlçesi Anamur’da artık tropik meyve türleri de yetiştirilmeye başlandı.

Anamur’da tropik meyveler yetişiyor

Güzel, ılıman ve mikro klima iklim koşulları nedeniyle birçok sebze ve meyve türlerinin rahatça yetiştiği Mersin’in İlçesi Anamur’da artık tropik meyve türleri de yetiştirilmeye başlandı.

Bu amaçla bu türden meyvelerin yetiştirilmesinde bugüne kadar öncülük eden Emekli Öğretmen Fevzi Deniz muz serasının içerisinde tropik tüm meyveleri yetiştirmenin gururunu yaşıyor.

Bundan yaklaşık 10 yıl önce sadece muz, kivi ve avokado gibi tropik meyveleri yetiştiren Anamur çiftçisi artık şimdi pepino, papaya ve ananas gibi ekonomik değeri ve Pazar fırsatı bulunan meyveleri de yetiştirmeye başladı. Emekli Öğretmen Fevzi Deniz bu arada bu işi yapmak isteyen üreticilere fide dağıtarak üretimi yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler