YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atletizim yarışlarına ilgi

3 Ocak Mersi'nin düşman işgalinin kurtuluşu sebebi ile düzenlenen atletizm yarışmalarına çok büyük ilgi vardı.

Atletizim yarışlarına ilgi

3 Ocak Mersi'nin düşman işgalinin kurtuluşu sebebi ile düzenlenen atletizm yarışmalarına çok büyük ilgi vardı. Toroslar- İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu atletizim takımı düzenlen atletizim yarışmalarında birinci olarak okul olarak bir başarıya imza attı.

Yenişehir- Adnan Menderes Bulvarı Barış Meydanında yapılan yarışmaları, Mersin Gençlik Hizmetleri İl Müdürü İbrahim Koç da izledi. Havanını güzel olması sebebi ile yarışmalara vatandaşların ilgisi büyük oldu. Yarışmalarda dereceye giren sporculara; kupa ve madalya verildi

Kıbrıs Barış Harekâtında Şehit Düşen Albay İbrahim Karaoğlanoğlu’ nun adının verildiği Toroslar - İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu 3 Ocak Mersin İn Düşman İşgalinden Kurtuluşu gününde düzenlenen atletizm yarışmalarında birinci olarak, hem okulun adının verildiği şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu’ adına hem de 3 Ocak Mersinin Kurtuluş günü olması sebebi ile tarihe yakışır bir şekilde sportif başarıya imza attı. Bu başarı Toroslar İlçesi için önemli bir başarıdır.

Toroslar-İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu 6 C Öğrencisi Selin Barhan 3 Ocak Mersinin Düşman İşgalinden Kurtuluşu günü anlam ve önemi için düzenlenen Küçük Kızlar Atletizim Yarışmalarında 1000 Metrede birinci olarak madalya ve kupasını aldı. Hem kendinin hemde okulunun gururu oldu.

3 Ocak Günü Yenişehir Adnan Menderes Bulvarı Barış Meydanında yapılan yarışmalara; Toroslar-İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu Müdürü, Fazıl Fatih Söker, Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ali Balcıoğlu, Atletizim Yarışmasında Birinci Olan, 6 C Öğrencisi Selin Barhan, Okul Atletizim Takımı Katıldı.

Toroslar-İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu Müdürü, Fazıl Fatih SÖKER hem okul atletizim takımının kazandığı başarı, hemde okulun isminin 24 Temmuz K.K.T.C Barış Harekâtında Şehit Düşen Albay İbrahim Karaoğlanoğlu ismi verilmesi, yarışmaların 3 Ocak Mersinin Düşman İşgalinden Kurtulması sebebi ile yapılması sebebi ile duygularını şöyle ifade etti:” 3 Ocak Mersin’in kurtuluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen küçük kızlar atletizm 1000 m koşusunda 6C sınıfı öğrencimiz Selin BARHAN İl birincisi olarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Okulumuz 1975-1976 yılında eğitim öğretime açılmıştır. Okulumuza Kıbrıs Barış Harekâtında şehit düşen Albay İbrahim KARAOĞLANOĞLU’nun adı vermiştir. Okulumuz öğrencileri genellikle doğu illerinde ve merkez köylerden göç alan ailelerin çocuklarıdır.

Okulumuz özellikle bu öğrencileri spora yönlendirmektedir. Spora yönlendirirken de Atatürk ‘ün “Ben sporcunun zeki çevik aynı zamanda ahlaklısını severim” sözünden hareketle sporcu kişiliğe sahip öğrencilerin aynı zamanda eğitimli birer bireyler olmalarını ilke edinmiştir.” Diye konuştu. Okul Müdürü, Fazıl Fatih SÖKER, “Bu amaçla okulumuzda atletizm takımı kuruldu. Öğrencilerimiz ders dışında kalan zamanlarını atletizm çalışmalarına ayırarak büyük bir fedakârlık örneği göstermişler diğer öğrencilere derslerde başarılı olmanın yanında sporda da başarılı olunabileceğini ispatlamışlardır.

Bu çalışmalar kolay olmuş mudur tabi ki hayır. Okulun açıldığı ilk günden itibaren imkânsızlıklara rağmen, sıkı ve planlı çalışmaların neticesinde başarı kaçınılmaz olmuştur. Bu çalışmalarda öğrencilerimizin beden eğitimi öğretmenimiz Ali BALCIOĞLU ‘nun ve onları spora yönlendirmede öncülük eden ailelerinin büyük katkıları olmuştur. “ dedi.

Fazıl Fatih SÖKER konuşmasında:” Geçen yıl takım halinde il birincisi olan atletizm takımımız daha sonra Adana’da bölge birincisi olmuş ve Türkiye şampiyonasına katılarak Türkiye dokuzuncusu ve 100 m ferdi koşuda Türkiye üçüncüsü olmuştur. Okulumuz bu başarıyı daha da yükseltmek için her türlü imkânı sunmakta ve öğrencilerimiz bu yıl yapılacak yarışmalara yoğun bir şekilde hazırlanmaktadır.

Bu çalışmaların neticesinde ;

Okulumuzu gururla temsil eden ve büyük başarılara imza atan takımımıza bundan sonraki müsabakalarında canı gönülden başarılar dileriz.” Diye konuştu.

fOTOĞRAF : çİĞDEM yurdagel

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler