YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Çağlayan: Cari açık kader değil kadersizlik

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin cari açık vermesini kader değil kadersizlik olarak yorumladı.Ekonomi Bakanı Zafer...

Bakan Çağlayan: Cari açık kader değil kadersizlik

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin cari açık vermesini kader değil kadersizlik olarak yorumladı.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) yönetimini kabul etti. Ziyarette Meclis Başkanı Faik Burakgazi ile Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ile üyeler hazır bulundu.
Yeni görevinde Bakan Çağlayan'a başarılar dileyen MTSO Heyeti, ekonomi bakanlığı gibi önemli bir bakanlığın Mersin milletvekiline emanet edilmesinden duydukları memnuniyeti belirtti.
Aşut, Mersin iş dünyası olarak ekonominin bir Mersin milletvekiline emanet edilmesinden gurur duyduklarını ifade ederken, bunu Mersin’in yükselişinde de bir fırsat olarak gördüklerini ifade etti.
MTSO Heyeti daha sonra Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile toplantı yaptı.
Son ekonomik durumun ele alındığı toplantıda konuşan Çağlayan Türk ekonomisinin cari açık vermesine değindi.
Türkiye'nin cari açık vermesinin kader değil kadersizlik olduğunu belirten Çağlayan, "2023'te 500 milyar dolar ihracatı yaparken ihracatın ithalatı karşılama oranını yüzde 80 olarak planlıyoruz. İhracat ithalatı karşılamalı. Mal ticaretinde yüzde 80 olacak. Hizmet ticaretinde fazla veren bir ülkeyiz Allah'a şükürler olsun ki. Yılda 14-15 milyar dolar fazla veren bir ülkeyiz. Zaten cari ödemeler dengesi açısından en önemli kozlarımızdan biri de bu. Bunu çok rahat arttırma imkanına sahibiz" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler