YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Elvan: Avrupa Neden 'hayır' Kampanyası Yürütüyor

Mithat ÜNAL/ANAMUR Referandum çalışmaları kapsamında Mersin'in Anamur İlçesi'nde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle biraraya gelen Bakan Lütfi Elvan, AK

Bakan Elvan: Avrupa Neden 'hayır' Kampanyası Yürütüyor

Mithat ÜNAL/ANAMUR Referandum çalışmaları kapsamında Mersin'in Anamur İlçesi'nde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle biraraya gelen Bakan Lütfi Elvan, AK Parti hükümetinin yatırımları ile devam eden projeler hakkında bilgiler verdi. Silifke- Aydıncı arasına yapılan 6 tünelin Anamur- Mersin karayolunu 25 dakika kısalttığını belirten Bakan Elvan, "Toplamda 28 tünelin hizmete girmesi ile Akdeniz Sahil Yolu'nun daha da kısalacak. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne su temin eden Alaköprü Barajı'na bağlanan kapalı devre su sistemi inşa çalışmaları yüzde 20'ye ulaştı. Proje tamamlandığı zaman bölgede 84 bin hektar tarım alanı sulanacak. Anamur- Ermenek karayolu projesi tamamlandı ancak ihale aşamasında bir firma mahkemeye başvurduğu için Ulaştırma Bakanlığı bekliyor. Mahkeme süreci biter bitmez ilk kazmayı vuracağız. 30 milyon proje bedelli Anamur iskelesinin inşaatına önümüzdeki günlerde başlayacağız" diye konuştu.
Terör örgütü PKK'nın elebaşlarının 16 Nisan'da 'evet' çıkması durumunda kendilerinin bitişinin olacağını ilan ettiğini kaydeden Bakan Elvan, şunları söyledi:
"PKK terör örgütü, FETÖ ve sözde müttefikimiz olan Avrupa devletlerinin neden 'Hayır' kampanyası yürüttüğünü kendimize sormamız gerekir. Terör örgütlerine, terör örgütü demeyenler, halkın oyları ile seçilmiş Cumhurbaşkanımıza terörist deme terbiyesizliğini gösteriyorlar. 16 Nisan'da 'Evet' diyerek bunlara hep birlikte en güzel cevabı verelim. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yalan söylüyor. Yeni sistemde muhtarlık sistemi kaldırılacakmış. Öyle bir şey yok. Asıl şimdiki sistemde çoğunluk sağlandığı takdirde muhtarlık sistemi kaldırılıyor. Yeni sistemde böyle bir şey söz konusu değil."

Bakan Elvan: Avrupa Neden 'hayır' Kampanyası Yürütüyor

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler