YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balıkçılar Son Hazırlıklarını Yapıyor

MERSİN (AA) - Balık avı sezonu öncesi teknelerinin bakımını yaptıran Akdenizli balıkçılar, denize açılmak için gün sayıyor.

Balık avı sezonu öncesi teknelerinin bakımını yaptıran Akdenizli balıkçılar, denize açılmak için gün sayıyor. Erdemli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yalçın Sakın, Erdemli Balıkçı Barınağı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Hatay Samandağ ile Mersin Anamur arasında balıkçılık yapanların, teknelerinin bakımı için Erdemli ilçesini tercih ettiğini söyledi. Erdemli'de 30 adet büyük trol teknesinin bakım ve onarımının yapıldığını ifade eden Sakın, balıkçıların "Vira bismillah" diyecekleri 1 Eylül öncesi son hazırlıkları yaptıklarını belirtti. Balıkçılığın son yıllarda kötüye gittiğini öne süren Sakın, kötü avlanma ve iklim değişiklikleri nedeniyle Akdeniz'de balık türlerinin azaldığını, bu durumun giderilmesi için tedbir alınması gerektiğini ifade etti. Geçen yıl balıkçıların büyük zarar ettiğini savunan Sakın, şöyle konuştu: "Geçen yıl denizde balık az olduğu mazot parasını dahi çıkaramadık. Buna rağmen denizden umudumuzu hiç kesmedik. Temennimiz bu yıl balıkçılarımızın yüzünün gülmesi. Eğer geçen yıl ki gibi sezon kötü giderse balıkçılar bu gidişle ekmek parasını dahi çıkaramaz hale gelecekler." Erdemli'de teknesini bakıma getiren Hataylı balıkçı Gültekin Işık da balıkçıları bilinçli avlanmaya çağırarak, "Bölgesel olarak bir yıllığına balık avının yasaklanmasını istiyoruz. Çünkü balıkların üremesi ve büyümesi açısından bu lazım" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler