YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Boks Federasyonu Başkanı Gözgeç:

MERSİN (AA) - Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, "Boks toplumda bilindiği gibi kavga sporu değil gayet nezih bir savunma sporudur" dedi.

52 ilden 370 sporcu Gözgeç, şampiyonada dereceye giren ilk üç sporcunun milli takıma seçileceğine değinerek, "Erdemli'deki müsabakalara 52 ilden 370 sporcu katıldı. Hakem ve antrenörlerle yaklaşık 700 kişi şampiyonada görev aldı. Bir bakıma spor turizmini burada sergiliyoruz. Boks sporuna gençlerin ilgisi bizim beklentilerimizin çok üstünde, bunu daha da artıracağız" ifadesini kullandı. Hedeflerinin nisan ayında Bulgaristan'da düzenlenecek dünya şampiyonasına katılmak olduğunu vurgulayan Gözgeç, şunları kaydetti: "Bulgaristan'da yapılacak Gençler Olimpik Dünya Boks Şampiyonası'nın kotası var. Ülke olarak üç kota almamız gerekiyor. Bu kotanın startını Erdemli'den veriyoruz. Final sonrası ilk üçe giren, göz dolduran ve gelecek vadeden sporcuları milli takıma çağıracağız. Genç Milli Boks Takımı'nı ortaya çıkartıp, nisan ayındaki dünya şampiyonası ve ardından ağustos ayında Çin’de yapılacak Dünya Gençlik Olimpiyat Oyunları'na katılmaya çalışacağız."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler