YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Bu kiloyla hasta kurtaramaz' sözü zoruna gitti 41 kilo verdi

110 kilo olan Didem Akbal, yaralıya müdahale için gittiğinde vatandaşların "Bu hastaya gidinceye kadar hasta ölür sözü" zoruna gidince tüp mide ameliyatı geçirerek 41 kilo verdi.

'Bu kiloyla hasta kurtaramaz' sözü zoruna gitti 41 kilo verdi

Mersin'de 112 Acil Servis ekibinde Acil Tıp Teknisyeni (ATT) olarak görev yapan ve bir yıl öncesine kadar 110 kilo olan Didem Akbal, yaralıya müdahale için gittiğinde vatandaşların "Bu hastaya gidinceye kadar hasta ölür sözü" zoruna gidince tüp mide ameliyatı geçirerek 41 kilo verdi.

69 kiloya düşen Didem hemşire hedefinin 50 olduğunu söyledi. Didem Akbay kilo verdikten sonra yeniden doğmuş gibi olduğunu ifade etti.

Didem Akbay Mersin'in Yenişehir İlçesindeki evinde yaptığı açıklamada bundan bir yıl önce 110 kilo olduğunu söyledi. 112 acil serviste çalıştığını anlatan Akbal sürecin kendisi için ciddi anlamda sıkıntılı olduğunu söyledi.

Kendisine kilo vermeye zorlayan olayı anlatan Akbal, "Bıçaklanma vakasına gittik. Ambulansın giremeyeceği bir yer idi. Ambulans durdu doktor müdahale için ara sokağa koştu. Arkasından ben indim. Tedavi çantası ağır bir çanta. Çanta var, kiloda var üçüncü adımdan sonra nefes nefese kaldım. Ondan sonra tam hatırlamıyorum ama esnaflardan biri 'Bırak ya bunu, bu hastaya gidene kadar hasta zaten ölür' dedi. Durdum istem dışı ağlamaya başladım. Sonra tekrar koştum müdahale ediyordum ama diğer yandan da çok zoruma gitmişti" diye konuştu.

Bundan öncesinde bunla yaşama alışıp kilolarını takmadığını anlatan Akbal şöyle devam etti: "İşimi çok seviyorum işime aşık biriyim. Laf işimle ilgili olunca çok zoruma gitti. Ondan sonra internette araştırmaya başladım. Daha sonra Doçent Doktor Halil Coşkun'u buldum. Kendisi ile görüştük bir ay içerisinde İstanbul'a gittik. Tahliller tetkikler ve benzeri. Ondan sonra tüp mide ameliyatı oldum. Birinci yılım 110 kilodan 69 kiloya düştüm. 41 kilo verdim, devam ediyorum."

Daha önce çok istemesine ve sevmesine rağmen forma giyememekten dert yanan Akbal "Şu an üstümden çıkartmıyorum. Forma giyebiliyorum. Birde artık yorulmuyorum bu var yani. Yani yeniden doğuş gibi bir şey. Bunu en iyi anlayacak insanlar kilolu insanlar. Yeniden doğdum diyebilirim" diye konuştu.

Kilolu insanlara tavsiyeniz ne olacak şeklindeki soruya Akbal, "Hepsine bir mesajım var. Bu ameliyatı nasıl tavsiye edebilirim. Bu ameliyat herkese yapılan bir şey değil. Hadi olayım diye bir şey değil. Belli tetkiklerden tahlillerden geçtikten sonra bu ameliyatı yaptırması gereken herkes bence mutlaka olmalı. Çünkü insan geç kaldığına üzülüyor. Türkiye'de bu ameliyat yaygınlaştı. Bence mutlaka bunu araştırsınlar" ifadesini kullandı.

Verdiği kilonun yeterli olmadığını ve hala verdiğini kaydeden Akbal, "Hedefim 50'ye kadar düşmek. Yani istiyorum nereye kadar giderse... Çünkü alması çok kolayda vermenin çok zor olduğunu çok iyi fark ettim" dedi.

Kilo verdikten sonra hayatından nasıl bir değişiklik olduğu şeklindeki soruya ise Akbal, "Hayatımda herşey değişti. Başta insanların bakış açısı değişiyor. Çünkü insanların psikolojisi (ya yemese verir) gibi bir psikolojidir. Ama öyle değil öyle olmuyor. Uğraşıyorsunuz ediyorsunuz kimse sizin o halinizi bilmiyor. Şimdi artık istediğiniz ortama rahatlıkla girebiliyorsunuz, çıkabiliyorsunuz. Bir mağazaya girdiğinizde acaba bana göre var mıdır telaşesi yok, herşey değişiyor" şeklinde cevap verdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler