YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Depremzede çocuklara deprem zulmü

Mersin'de, depremın acılarını unutturmak amacıyla misafir edilen Japon çocuklara, tsunami görüntüleri izletilmesi tepki çekti.

Depremzede çocuklara deprem zulmü

Mersin Japon Dostluk Derneği ve Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile kente gelen 20 depremzede Japon çocuk katıldıkları anma etkinliğinde adeta zulme uğradı. Depremin acılarını unutturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, çocuklara Türkçe konuşmalar dinletildi, deprem ve tsunami görüntüleri seyrettirildi.

Japonya'daki Nittokai Türk-Japon Kültürel Etkileşim Derneği, düzenlediği 'Mesut Japon Çocuklar' projesi kapsamında deprem, tsunami ve nükleer felaketlerin yaşandığı bölgeden bir grup Japon çocuğu Mersin'e getirdi. TRT, THY desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında, Mersin Japon Dostluk Derneği ve Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile kente gelen 20 depremzede Japon çocuk, Belediye Sarayı'nda düzenlenen anma etkinliğine katıldı.

Çocuklara deprem zulmü | www.mynet.com/video

Vali Vekili Mehmet Suphi Olcay, Büyükşehir Belediye Başkanı Erol Ertan, Mersin Japon Dostluk Derneği Başkanı Süleyman Cengiz, Nittokai Türk-Japon Kültürel Etkileşim Derneği'nin uyeleri katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar uzun süre katılımcıların Türkçe konuşmalarını dinledi. Konuşmalar sırasında iyice sıkılan çocuklar, bol bol fotoğraf çekip, kendi aralarında sohbet etti. Ardından da çocuklara uzun süre, deprem ve tsunami görüntüleri seyrettirildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler