YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu Yapıldı

MERSİN (AA) - Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Turizm Fakültesi ile Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşti.

MERSİN - Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Turizm Fakültesi ile Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşti. MEÜ'den yapılan açıklamada, Rektör Prof. Dr. Suha Aydın "Doğu Akdeniz Bölgesinde Spor Turizmi" temasıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, sempozyumun ana temasının "spor" olarak seçilmesinin Mersin açısından önemli olduğunu belirtti. Son yıllarda Mersin’de yapılan yatırımlarda Akdeniz Oyunları’nın büyük payı olduğunu vurgulayan Aydın, bu sayede kentin spor tesisi anlamında ülkenin bir numaralı yeri haline geldiğini, hatta bazı tesisler bakımından Türkiye'de ve Avrupa’da sayılı kentler arasında yerini aldığını ifade etti. Tesislerin varlığının, kullanılmadığı sürece anlamsız hale geleceğini anlatan Aydın, bu nedenle sempozyumun daha da önem kazandığını kaydetti. Mersin’in turizm bakımından dezavantajlı olduğu durumlara da değinen Aydın, kette konaklama probleminin yaşandığını, bu alanda yatırıma ihtiyaç olduğunu aktardı. Sempozyuma, vali yardımcıları Ayhan Bayhan, Suphi Olcay, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, rektör yardımcıları Prof. Dr. Gürol Emekdaş, Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Çakıcı, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut katıldı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler