YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doktorlar ‘alo 184’ Sabim Hattına Tepki İçin Yürüdü

Mersin Sağlık Hakkı Meclisi üyeleri, İstanbul Eğitim ve Dr. Melike Erdem'in intiharında Sağlık Bakanlığı İletişim...

Doktorlar ‘alo 184’ Sabim Hattına Tepki İçin Yürüdü

Mersin Sağlık Hakkı Meclisi üyeleri, İstanbul Eğitim ve Dr. Melike Erdem'in intiharında Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi’ne (SABİM) yapılan bir şikayetin etkili olduğunu iddia ederek, protesto yürüyüşü düzenledi.

Bugün öğle saatlerinde Mersin Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan Mersin Sağlık Hakkı Meclisi üyeleri, "Alo 184-SABİM/Yetti Artık, Çık Devreden" sloganı ile Sait Çiftçi Caddesi üzerinden, Zeytinli Bahçe Caddesi’ne, oradan da Mersin Üniversitesi (MEÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin bahçesine kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüş boyunca sloganlar atan üyelere, polisler de eşlik ederek yolun trafiğe kapanmasına izin verilmedi.

MEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin önünde üyeler adına açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Başkanı Dr. Galip Kırıcı, artık ‘Alo 184’ hattının kapatılması gerektiğini savundu. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan asistan Dr. Melike Erdem’in intiharının sebebinin de ‘Alo 184’ hattına gelen bir şikayet olduğunu iddia eden Kırıcı, “Dr. Melike Erdem’in intiharın arifesinde savunma vermeye zorlandığı, SABİM şikayetinin tarihi, sayısı ve içeriği belgeli olarak elimizdedir. Her şey gayet açıktır. Görgü tanıkları Dr. Melike Erdem’in kendini boşluğa bırakırken savunmasını elinde tuttuğunu belirtiyorlar. Suçluluğun telaşına kapılan yetkililer ise delilleri karartmaya, yok etmeye çalışıyorlar. Sağlık Bakanlığı’nın Dr. Melike Erdem’in ölümüyle ilgili delilleri karartmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Taleplerinin açık ve net olduğunu ifade eden Kırıcı, “Bütün sağlık çalışanları olarak ‘Alo 184-SABİM/Yetti Artık, Çık Devreden’ diyoruz. Alo 184 hattı derhal kapatılmalıdır” diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler