YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever, Silifke'de Incelemelerde Bulundu

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Anamur'dan Kıbrıs'a su götürülecek boruların imalatının yapıldığı Mersin'in Silifke ilçesine...

Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever, Silifke'de Incelemelerde Bulundu

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Anamur'dan Kıbrıs'a su götürülecek boruların imalatının yapıldığı Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesindeki Seka Limanı'nda incelemelerde bulundu. Sever, ardından yeni yapılan 200 yataklı Bölge Devlet Hastanesi'nin inşaatını gezdi. Sever, hastanenin 2013 Mart'ında faaliyete geçeceğini söyledi.

Kara ve su altı borularının bulunduğu Seka Limanı'nda incelemelerde bulunan Bakan Sever, bilgi alırken özellikle bölge halkının buralardan ne kadar istihdam sağladığını sordu. Bakan Sever, yörede yapılan yatırımların katma değerinin yörede kalmasının kendileri için oldukça önemli olduğunun altını çizerek, plastik fabrikası yetkilisi Onur Kazak’tan bilgi aldı.

Bakan Yardımcısı Sever, fabrikanın üç yıllığına kiralandığını, boru imalatının bir yıllık olduğunu, fakat devamında bölgeden gelen siparişlere de cevap vereceklerini, birinci etapta 35 kişinin istihdam sağladığını, ikinci etapta ise 65 kişinin buradan ekmeğini kazanacağını kaydetti. Anamur'dan Kıbrıs'a su götürülmesi amacıyla 80 kilometrelik borunun deniz altından döşeneceğini ifade eden Sever, bu boruların Taşucu'nda üretilmesinin ve istihdamın kendileri ve belde halkı için çok önemli olduğunu söyledi.

Silifke-Taşucu yolu üzerinde yapılan yeni devlet hastanesi için bölgeye iyi hizmet getirdiklerini ifade eden Sever, burada yapılacak hastaneden sadece Silifke halkının değil diğer ilçelerin de faydalanacaklarını,adeta bir bölge hastanesi konumunda hizmet vereceğini söyledi. Bakan Yardımcısı Sever, hastanenin 2013 Mart ayına kadar tamamlanıp teslim edileceğini ve o tarihten itibaren hizmete gireceğinin altını çizdi.

Bakan Yardımcısı Sever’e AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Köroğlu, partililer ve AK Partili belde belediye başkanları eşlik etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler