YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdemli Kaymakamı Taştan Muhtarlarla Buluştu

MERSİN (AA) - Erdemli Muhtarlar Derneği, yeni atanan Kaymakam Osman Taştan ile köy ve mahalle muhtarlarını tanıştırmak amacıyla kaynaştırma yemeği düzenledi.

MERSİN - Erdemli Muhtarlar Derneği, yeni atanan Kaymakam Osman Taştan ile köy ve mahalle muhtarlarını tanıştırmak amacıyla kaynaştırma yemeği düzenledi. Kaymakam Taştan, Tömük beldesinde bir restoranda düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Taştan, şöyle konuştu: "Bizi biz yapan ve ayakta tutan en önemli değerlerimizden bir tanesi birlik ve beraberliğimizdir. Bunun devam ettirilmesi gerekir. Ben mesleğimin 26. yılında Erdemli'ye geldim. Türkiye'nin değişik yerlerinde çalıştım. Bütün bu gezdiğim şehirlerde şunu fark ettim. Türkiye’nin her yerinin ayrı ayrı değerleri var, ayrı ayrı renkleri var. Fakat bazen bir köyde rastladığınız bir düğüne bir geleneğe Türkiye’nin bir başka yöresinde karşılaşıyorsunuz. Onun için bizim sahip olduğumuz değerleri hakikaten bilmemiz ve korumamız gerekiyor." Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal da yaptığı konuşmada, siyasilerle kavga etmeden, polemiğe girmeden, muhtarların sıkıntılarını gidermeye çalıştıklarını belirterek, "Bu mücadelemizin en güzel örneğini de muhtarların özlük haklarında görmekteyiz. Yeterli düzeyde olmasa da muhtar ödenekleri konusunda önemli gelişmeler oldu. 220 lira olan ödenekler görüşmelerimiz sonrasında şu anda 825 liraya yükseldi. Muhtarlarımız 2014 yılının ocak ayından itibaren maaşlarını 825 TL olarak alacaklar” dedi. Yemek sonrası Kaymakam Taştan’a Erdemli Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Kılıç tarafından teşekkür plaketi verildi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler