YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdemli'de Ormanlık Alandaki Fidanların Bakımı Yapıldı

MERSİN (AA) – Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yürütülen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında dikilen fidanların bakımları yapıldı.

MERSİN – Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yürütülen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında dikilen fidanların bakımları yapıldı. Çalışmaları inceleyen Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman, Gücüş Mahallesi kırsalına üç yıl önce dikilen fidanların köylü kadınlar tarafından bakımlarının yapıldığını söyledi. Son iki yılda Erdemli genelinde iki milyon fidan dikildiğini belirten Akduman, bu fidanların diplerinin çapalanarak yumuşatıldığını ve yağan yağmur sularından toprağın rahat su alması için dip bakımlarının yapıldığını ifade etti. Fidanların bakımı esnasında çevre köylerdeki yaklaşık 300 kişinin istihdam edldiğini bildiren Akduman, şöyle devam etti: "Fidanların bakımında çalışan her bir köylümüze günlük, yol parasıyla birlikte 35 lira ödüyoruz. Mayıs sonuna kadar devam edecek çalışmayla fidanlar köylülerimiz, özellikle de köylü kadınlarımızın elinde hayat bularak daha sağlıklı büyüyecek ve Toroslar yeşile bürünecek."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler