YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gay olduğun için mi küpe takıyorsun?' davası

Eğitim-Sen Tarsus Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Cengiz, serbest kıyafet eylemi kapsamında top sakal bırakıp, küpe takması...

Gay olduğun için mi küpe takıyorsun?' davası

Eğitim-Sen Tarsus Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Cengiz, serbest kıyafet eylemi kapsamında top sakal bırakıp, küpe takması üzerine kendisine 'Gay olduğun için mi küpe takıyorsun?' dediğini ileri sürdüğü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mersin'in Tarsus ilçesinde Eğitim-Sen Tarsus Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Cengiz, serbest kıyafet eylemi kapsamında top sakal bırakıp, küpe takması üzerine kendisine ’Gay olduğun için mi küpe takıyorsun?’ dediğini ileri sürdüğü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel ile aynı zamanda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde memur olarak görev yapan Tayfun Cengiz, geçen ekim ayında düzenledikleri basın toplantısında İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir’in kendilerine hareket ettiğini ileri sürdü.

'MAHKEME BİTENE KADAR TUVALET TEMİZLERSİN'
Tayfun Cengiz, hükümetin bir süre önce Demokratikleşme Paketi kapsamında kamuda türban serbestliği getirmesinin ardından Eğitim-Sen’in başlattığı serbest kıyafet eylemi nedeniyle, top sakat bırakıp küpe taktığını, bu nedenle İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir’in kendisini odasına çağırarak ’Seni okula gönderirim, mahkeme bitene kadar da tuvalet temizlersin. Gay olduğun için mi küpe takıyorsun’, ’Şimdi sen gay mi oluyorsun?’ dediğini, ayrıca Şube Başkanı Yasemin Yücel hakkında da ’Yasemin Hanım okula üstsüz de gidiyor mu?’, ’Kolsuz giyiniyor mu?’ Yasemin Hanım’ın eşini kastederek ’Şahin de küpe takıyor mu? Asıl ona yakışır’ ifadeleri kullandığını iddia etmişti.

CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ
Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel ve Tayfun Cengiz avukatları ile birlikte Tarsus Adliyesi’ne gelerek Müdür Demir hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Müdür Ahmet Sefa Demir’in görevi kötüye kullandığı, ihmal ve amiri konumunda olduğu çalışanlar arasından ayrımcılık yaptığı, sendikal hakların kullanılmasının engellendiği iddiasıyla cezalandırılması istendi. Adliye çıkışında açıklama yapan Şube Başkanı Yasemin Yücel, Müdür Demir’in baskıcı tutumunu eleştirdi. Müdür Demir’in, sendika eylem ve etkinlikleri nedeniyle üyelere yönelik ayrımcı, baskısı ve tehditkar tavırlar sergilediğini anlatan Yücel, şöyle konuştu;

'KENDİSİ GİBİ OLMAYANLARA AÇIKÇA AYRIMCILIK GÖZETİYOR'

"Müdür Bey, çalışanlar hakkında yapılan disiplin işlemlerinde eşit davranmamakta, görevini kötüye kullanmakta, yapılan işlem ve eylemlerle sendikal hakların kullanılmasını engellemektedir. Kendisi gibi düşünenlerle, kendisi gibi, olmayanlara ise açıkça ayrımcılık gözetmektedir. Bu nedenlerle hakkında soruşturma başlatılarak cezalandırılmasını talep ediyoruz."

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin),(DHA)

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler