YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

“Görmeden de Olur” projesi hayat buluyor

Türkiye’de bir ilk daha Mersin’de gerçekleşti.Engellilerin sorunları çözülüyor.

“Görmeden de Olur” projesi hayat buluyor

Türkiye’de bir ilk daha Mersin’de gerçekleşti. Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Engelliler Daire Başkanlığı’nın kurulması engelli vatandaşların sorunlarına çözüm getiriyor. Konuya ilişkin görüşlerine başvurduğumuz Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Mustafa Saçıkara , “Mersin ilinde yaşayan tüm engelli bireylere ulaşılması, onların tespit edilmesi ve hizmetlerimizin aracılığı ile engelilerin sosyal, kültürel, spor, sağlık eğitim ve ekonomik bakımdan desteklenmesi, problemlerinin çözümünde rehberlik edilmesi, her türlü ihtiyaçlarının karşılanması ve engellilere yönelik hizmetleriyle örnek bir kent oluşturmak amaçlanmaktadır” dedi.

Gazetemize verdiği demecinde konunun önemine değinen Saçıkara sözlerini şöyle sürdürdü: “Sosyal Belediyecilik anlayışı ile engelli bireylerin içinde yaşamaktan mutluluk duyduğu, sosyal, kültürel, spor, sağlık, eğitim ve ekonomik hayata dahil olabildiği örnek bir kent oluşturmak ve sürdürmektir. Engelliler Dairesi Başkanlığı olarak kurulduğumuz tarihten bu yana, Mersinde yaşayan engelliler için yapılmakta olan uygulamaların devamı sağlanmış ve yeni projelerle de çalışmalar hız kazanmıştır. İlk olarak ilimizde bulunan Engelli Dernekleri , Engelli Spor Kulüpleri ve Spor Dernekleriyle toplantılar düzenlenmiş, sorunlar hakkında bilgi alınarak neler yapılabileceği konusunda bilgi alışverişi yapılmıştır. Merkez ilçe Muhtarları ile toplantı düzenlenerek muhtarlardan mahallelerinde bulunan engellilerin tespiti, engel durumları ve yapılabilecekler hakkında karşılıklı görüşmeler yapılmıştır. Engelliler haftasında Engelli Şöleni yapılmış, 1500 kişinin katılımıyla bir piknik gerçekleştirilmiştir. Daire Başkanlığımızın Ar-Ge birimi tarafından engelli istihdamına yönelik “Görmeden de Olur” projesi hazırlanarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Başkanlığına sunulmuş, yine Engelli bireylerin engel türlerine göre iş gücü piyasasına dahil olmalarını sağlayacak kurslar ve seminerler düzenlenmesi çalışmalarına başlanılmış olup, Eylül ayında kurslara başlanılacaktır. Daire Başkanlığı olarak ,kuruluş amaçlarımız doğrultusunda engelli bireylerin hayata kazandırılması anlamında, önce kafalardaki engellerin kaldırılması gerektiği bilinciyle çalışmalarımız devam etmektedir.”

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler