YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hak Sahipleri Salonu Terk Etti, Kuraları Noter Çekti

Mithat ÜNAL/ANAMUR Akine, Sarıağaç ve Ormancık Mahalleleri'nin taşınmasıyla ilgili kura çekimi Anamur Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı. Akine Mahallesi Muhtarı Süleyman

Hak Sahipleri Salonu Terk Etti, Kuraları Noter Çekti

Mithat ÜNAL/ANAMUR Akine, Sarıağaç ve Ormancık Mahalleleri'nin taşınmasıyla ilgili kura çekimi Anamur Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı. Akine Mahallesi Muhtarı Süleyman Duman, Sarıağaç Mahallesi Muhtarı Durmuşali Karataş ve Ormancık Mahallesi Muhtarı Mustafa Keklik, öğle saatlerinde mahallelilerle birlikte kuranın çekileceği salona geldi. Açıklama yapan muhtar ve mahalle sakinleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın inşaat öncesi kendilerine verilen sözleri yerine getirmediğini ileri sürdü. Sözlerin tutulmaması halinde kura çekimine katılmayacaklarını bildiren mahalleliler, salonu terkederek kuraya katılmadı.
KİMSE KATILMADI
Sarıağaç Mahallesi'nden 55 hak sahibinin kura çekimi için Anamur 1'inci Noteri ile birlikte, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Ünver, Çevre ve Şehircilik Mersin İl Müdür Vekili Yılmaz Şahin ve diğer görevliler salona geldi. Yetkililer, kura çekiminin başlayacağı saat 14.30'a kadar mahalle sakinlerinin gelmesini bekleyip salon dışında bulunan muhtarları içeriye davet etse de kimse gelmedi. Bunun üzerine Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk'ün gözetiminde noter tarafından hak sahipleri kurayla belirlendi. Salonun boş olduğu çekilişle ilgili konuşan Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Ünver, "Hak sahiplerinin kura sonuçlarının kendilerine tebliğ edilmesinden sonra 2 ay içerisinde sözleşmeyi imzalamaları gerekiyor. Aksi halde haklarından mahrum kalacaklar. Bu durumda evler ve araziler satışa çıkarılacak" dedi.
'BU BİR DAYATMADIR'
Akine Mahalle Muhtarı Süleyman Duman ise gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
"Bakanlık tarafından hak sahibi ailelere 4 bin 500 metrekarelik tarlanın tahsisi, evlerin yanına ahır yapımı, kanalizasyon ve arıtma sisteminin evlerinin 50 metre yakınına yapılması gerekiyordu. Ayrıca konut fiyatları son derece yüksek. Şu an 60-70 bin lira olan konut bedelleri 25 yılda ödemesi yapıldığı zaman yaklaşık 150 bin lirayı buluyor. Bu nedenle fiyatların aşağıya çekilmesi gerekir. Bu şartlar yerine getirilmediği sürece kura çekimine katılmayacağız. Ayrıca, yeni tarım alanları verilmediği için ekim yapamayınca zor durumdayız. Bu bir dayatmadır. Yapılan evler ise içeriye su alıyor. Çatıları akıyor. Bize gelen tebliğ evrakında 26 Aralık'ta Alaköprü Barajı'nda su tutulmaya başlanacağı kaydediliyor."
18 Aralık'ta da Akine ve 19 Aralık'ta Sarıağaç Mahalleleri'nde hak sahipleri için kura çekimi yapılacağı bildirildi.

Hak Sahipleri Salonu Terk Etti, Kuraları Noter Çekti

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler