YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hamit Tuna Büyükşehir için adaylığını açıkladı

www.akdenizhaberajansi.com.tr Mersin Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna , Büyükşehir'e aday adayı olduğunu açıkladı.

Hamit Tuna Büyükşehir için adaylığını açıkladı

Mersin Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna , Büyükşehir'e aday adayı olduğunu açıkladı. Yüzlerce kişinin katıldığı toplantıda konuşan Tuna, Mersin’e sahip çıkacaklarını belirterek, “ Bir tek şartımız var; bölücü olmayacak. Onun dışında herkesi kucaklıyoruz. Bu Yüce Türk bayrağının gölgesinde, yüce Türk Milletinin değerlerine saygı duyan herkes bizim canımız, ciğerimiz. Bu anlamda Mersin’de yaşayan, Mersin’de ev almış, ev kurmuş herkes Mersinlidir. Mersin’e sahip çıkacağız” dedi.

Mersin MHP Mersin İl Başkanlığı Konferans Salonu’nda basın toplantısı düzenleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday adayı olduğunu açıkladı.

Gençlik yıllarından beri içinde yer aldığı Milliyetçi Hareket Partisi’nde değişik kademelerde görev aldığını belirten Tuna, “ İl yöneticiliği, İl Başkan Yardımcılığı, 2002’de Milletvekili adayı oldum, baraj altında kalmamızdan kaynaklı nasip olmadı.2 dönemdir de bölge insanına, Toroslara en iyi hizmeti sunabilmenin gayreti içerisindeyiz. Kayayı delen suyu gücü değil, damlaların sürekliliğidir. Siz değerli hemşerilerim hep destek verdiniz, hep yanımda oldunuz. Bu zaferleri sizlerle beraber yaptık. Tabi ki bu yola çıkar iken sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’yi ziyaret ettim. Fikrimi paylaştım. Kamuoyunda adıma böyle bir beklenti var, anketlerde ismimiz geçiyor. Bu anlamda resmi bir açıklama yapmama rağmen böyle bir talebin olduğunu belirttim. Aday adaylığı konusunda kendisinden icazet aldım. Sevindiler, aday adaylığınızı açıklayabilirsiniz dediler.

Bundan sonra Tarsus’tan başlayıp, Anamur’a kadar uzanan tüm ilçelere, beldelere, buralardaki ahali ile fikrimi paylaştım. Çok olumlu görüşleri oldu. Genel merkezin aday noktasında bir görevlendirmesi olur ise destek olacaklarını belirttiler” dedi.

“YETER ARTIK” DİYORUZ

Toroslar’da 9 yıldır Belediye Başkanı olarak görev yaptığını hatırlatan Tuna şunları söyledi. “ 9 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Her yıl basınımıza yaptıklarımız, yapacaklarımızla ilgili sunum veririz. Biz Büyükşehrin 14’te biri bir bütçeyle, Tarsus’un 4’te 1’lik bütçesiyle üreten bir anlayış ile zoru hemen, imkansızı zaman içerisinde ilkesiyle Toroslar’ı çekim merkezi yaptık. Büyükşehir’de de aynı zamanda biz Meclis Üyesiyiz. Oradaki idare şeklini ve anlayışı da biliyoruz. Ve diyoruz ki yeter, bu milletin artık var olan değerleri, var olan parası çar-çur edilmesin. Milletin var olan hiçbir hakkı bir şekilde yenmesin. Toroslarda olduğu gibi hizmet konusundaki adaletimizle, ki adaletli olmayan kalıcı olamaz, payidar olamaz. Herkese eşit hizmet verilmemesine isyan ediyoruz. Bir şehri gösteren caddeler ve bulvarlardır. Onun yetkisi de Büyükşehirdedir. Nedendir bilinmez bir tane caddemiz var. 860 metrelik bir bulvar. Tam 9 senedir uğraşıyoruz, o bölüm açılsa Toroslar’ın çehresi değişecek. Toroslar herkesin geldiği bir yaşam yeri oldu ama cadde ve bulvarın açılmasıyla birlikte Torosların çehresi değişecek. Bunları söylemekten 9 yıldır dilimizde tüy bitti.”

Ak Parti Hükümetinin getirdiği yeni Büyükşehir yasasını eleştiren Tuna, “İşte genişleyen coğrafya ’da bir sınır içindeki Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar olan bu bölümde hepinizin bildiği gibi yeni yasa ile bölge, partimizin karşı durduğu bir yapı getirildi. Gelecekte Üniter devlet yapımızı bozabilecek gerekli alt yapının hazırlandığı, federasyon modeline geçişin birinci basamağı olduğunu hep haykırdık. Ama yüzde 50 çoğunlukla siyasi parti, kuvvetsiz adalet aciz, adaletsiz kuvvet zalimdir. İşte milletten aldığı yetki ile var olan yetkilerini çok adaletsiz bir şekilde uygulayan bir anlayış, bir mantalite. Ben yaptım oldu mantığıyla bakan bir anlayış. İşte bu yasaya elbette bizde uymak durumundayız. Çünkü Türkiye bir hukuk devleti ve yasalarla yönetiliyor, bu yasanın gereği bu genişleyen coğrafyada 1 milyon 680 bin insanımıza eğer yetki ve sorumluluk bize verilirse yaptıklarımız yapacaklarımızın işaretidir, garantisidir diyoruz. Proje bazlı, yaşam kalitesini yükseltecek işler yaptık. İnsanları sosyal olarak geliştirmek, birbiriyle kaynaşmayı ve dostluklara giden yollar anlamında çok güzel etkinlikler yaptık. Mersin, Toros ve Çağ Üniversiteleri ile ortak projeler geliştirdik. Biz bilgi nerede üretilirse üretilsin eğer şartlarımıza ve bölgemize uyarlanabilecek nitelikte ise her projeyi uygulama anlayışı içerisinde olduk. Biz milletin var olan değerleri, bayrağından, misak-ı milli içindeki vatan toprağından, milli kültüründen asla taviz vermeyen bir duruşumuz var. Ama gelişen dünyada ilerleyen her teknolojide Atatürk’ün dediği gibi muasır medeniyet seviyesine ulaşma, bir millet oluşturma gayreti içerisindeyiz. Bunu daha çok çalışarak yapacağız. Biz çok çalışıyoruz. Çalışan arkadaşlarımıza ben şunu söylüyorum. Bizim şartlarımız çok iyi değil. Ama biz bisiklet üzerinde pedal basan bir bisikletçi gibiyiz. Pedala basmadığımız anda biz düşeriz. İşte düşmeden bu noktaya geldik. İnşallah sizin desteğinizle de bu hizmetimizi ilin tamamına yansıtacağız.

HERKESTE CEP TELEFONUM MEVCUT

Kendisine ulaşım konusunda kimsenin bir serzenişinin olmadığını belirten Tuna, herkeste cep telefonunun olduğunu belirterek, “İşsizlik bu şehrin, bu ülkenin en önemli sorunudur. TORTEK ile oluşturduğumuz yapıda 13 bin 500 insanımıza mesleki eğitim verdik. Bunların 2 bin 500’ünü serbest piyasada değerlendirdik. Kendi himayemizde de barındırdığımız arkadaşlarımız var. Mersin’in en önemli sorunu huzur, güven ve işsizliktir. Büyükşehir gibi devasa bütçesi olan o yapıda biz kendi çapımızda oluşturduğumuz projelerle bir takım istihdamları oluşturma konusunda mücadelemiz oldu. TİGEM projemiz vardı. Parasızlıktan yapamadık ama bu projeyi Büyükşehir’i aldığımız anda başlayacağımız projelerden biri TİGEM Projesi’dir” dedi.

“BİR TEK ŞARTIMIZ VAR”

Milletin derdiyle dertlendiklerini ve hiçbir zaman dertlerden kaçmadıklarını vurgulayan Tuna şunları söyledi. “Milletin derdini görmeyeyim, orada olmayayım anlayışıyla bakan bir anlayışta değiliz. Yapamadığımızda da gidip vatandaşlarımızla bunu paylaşabilen, dertleşebilen bir anlayış içerisindeyiz. Biz 2009’da söz verdiğimiz projelerden sadece bir tanesini yerine getiremedik. Hiçbir zaman Popülist, afaki siyaset yapmadık. Ne yapabileceksek onun sözünü verdik. Bugün söyleyip yarın dolanı veren zihniyeti bizlerde asla olmadık. Ben yaptık oldu mantığıyla değil, birlikte yönetmek, bütün projelerimizin iş sırasını, planını halkla birlikte ne çok oy alan projeye öncelik verdik.18 yıllık tecrübemizle, eğitimimizle, herkesi kucaklayan, yaratandan ötürü yaratılanı Allah’ın kutsal bir emaneti olarak gören bir anlayıştayız. Bir tek şartımız var; bölücü olmayacak. Onun dışında herkesi kucaklıyoruz. Bu Yüce Türk bayrağının gölgesinde, yüce Türk Milletinin değerlerine saygı duyan herkes bizim canımız, ciğerimiz. Bu anlamda Mersin’de yaşayan, Mersin’de ev almış, ev kurmuş herkes Mersinlidir. Mersin’e sahip çıkacağız. Her anlamda sahip çıkacağız.”

“Biz gelecek nesiller için çalışıyoruz” diyen Tuna, “ 3 aday adayıyız. Bu adaylık bir tane arkadaşımıza verilecek. Hangimiz aday olursa olsun dün olduğu gibi bugün de bundan sonra da Bilge Kağan’ın ifade ettiği gibi gündüz oturmayacağız, gece uyumayacağız, ölesiye, bitesiye çalışacağız. Bizim ülkücülük anlayışımız ben değil biz ilkesidir” dedi.

Bir soru üzerine 2004 yılında aday adayı olmamasına rağmen partisinin kendisini Toroslar’da aday gösterdiğini hatırlatan Tuna, “Eğer Genel Merkezim beni Büyükşehir’de aday ederse büyükşehirdeyim. Toroslar’da misyonunu tamamladın, bu bir takım oyunudur derse ben Genel Merkezimin işaret ettiği yerde dururum. Biz ‘Ben’lik duygusunu aşmışız. Bize denilse ki çekil kenara biz orda da dururuz. Böyle terbiye ile yetişmiş insanız. Hiçbir zaman ‘benlik duygusu yapmadık. Bu milletin bize ihtiyacı varsa, her zaman emrinde olduk diyoruz.”

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan basın toplantısı 10.Yıl Marşının okunmasıyla sona erdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler