YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Kardeşlik Köprüsü" Sayesinde Denizi Ilk Kez Gördüler

MERSİN (AA) - Yüksekova'ya bağlı Dilektaşı köyünden Anamur ilçesine gelen ilkokul öğrencileri, ilk kez gördükleri denizde tekne turuna katıldı.

Yüksekova'ya bağlı Dilektaşı köyünden Anamur ilçesine gelen ilkokul öğrencileri, ilk kez gördükleri denizde tekne turuna katıldı. Anamur Vakıfbank Atatürk Ortaokulu öğretmeni Berna Yılmaz öncülüğünde hazırlanan "El Ele Olalım, El Olmayalım" projesi kapsamında ilçeye gelen Dilektaşı İlkokulu öğrencileri, mektuplaştıkları arkadaşlarının evlerine misafir oldu. Tekne turuna katılan öğrenciler, denizi ilk kez görmenin heyecanını yaşadı. Vakıfbank Atatürk Ortaokulu Müdürü Mustafa Cengiz, gazetecilere, kardeş okulun öğrencilerini misafir etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Öğrencilerimiz hemen kaynaştı. Bu sevgi bizi de mutlu etti. Yardımlaşma ve sevgi köprüsünün devam etmesini ve herkese örnek olmasını arzu ediyoruz" dedi. Dilektaşı İlkokulu Müdürü Yılmaz Kanat da projenin, doğu ile batıyı kaynaştırma ve dayanışma amacıyla hayata geçirildiğini ifade ederek, "Buradaki öğretmen arkadaşlarımızı ve öğrencilerimizi, mayısta Yüksekova'da misafir edeceğiz. Mayısta Cilo Dağlarında kar olur" diye konuştu. Anamurlu öğrenciler, proje kapsamında topladıkları kitapları bir süre önce Dilektaşı İlkokulu'na göndermişti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler