YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Limon Üreticilerinin, Susuzluk Korkusu

MERSİN (AA) - Limon üretiminin önemli merkezlerinden Erdemli ilçesinde, yaşanan su problemi çiftçileri endişelendiriyor.

Limonlar risk altında Dölek, su sıkıntısının özellikle hasad mevsimi yaklaşan limonları tehdit ettiğinin altını çizdi. Bu nedenle risk altında bulunan limon bahçelerinin su ihtiyacını karşılamak için alternatif olarak sulamanın ilçede bulunan Lamas Deresi'nden yapılabileceğini aktaran Dölek, "Aksi halde Üçtepe, Kocahasanlı, Kumkuyu, Ayaş ve Limonlu'nun üst kesimleri ile Batı Sandal ve Esenpınar mahallelerindeki çiftçilerin çektikleri su sıkıntısı artarak devam edecek. Su sıkıntısı sebebiyle özellikle seralarda yapılan güzlük dikimler ve hasat mevsimine yakın olan limonlar, çok büyük risk altında. Erdemli Ziraat Odası ve mahalle muhtarları olarak yetkililerden sulama problemine acil çözüm bulmalarını istiyoruz" dedi. Dölek, ayrıca ilçede seralarda güzlük sebze ekiminin başlamasıyla da su sıkıntısının çiftçileri düşündürdüğünü sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler