YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mersin Zabıta'da Yaka Kameralı Dönem

MERSİN, Şeffaf denetim kapsamında kullanılmaya başlanan Aselsan ürürü yaka kamerası sistemi ile denetim ve uygulamalar sırasında zabıta memurları ile vatandaşlar

Mersin Zabıta'da Yaka Kameralı Dönem

MERSİN, Şeffaf denetim kapsamında kullanılmaya başlanan Aselsan ürürü yaka kamerası sistemi ile denetim ve uygulamalar sırasında zabıta memurları ile vatandaşlar arasında yaşanan sorunların, iddiaların ve şikayetlerin engellenmesi, etkin bir denetleme ortamı oluşturulması amaçlanıyor. Kamera kayıt sisteminin zabıtaya yönelik sözlü ve fiziksel saldırıları da ortadan kaldıracağı öngörülüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’nca ilgili birimlere dağıtılan 15 yaka kamerası ses, fotoğraf ve görüntü kaydı yapabilme özelliğinin yanı sıra 3 saat aralıksız kayıt alabiliyor. Gün içerisinde kayıt altına alınan görüntüler, mesai bitiminde görevli personel tarafından incelendikten sonra ilgili müdürlüğe aktarılıp arşivleniyor.
BAŞKAN KOCAMAZ: ŞEFFAF VE ADİL DENETİM İÇİN
Konu ile ilgili açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, uygulamanın şeffaf ve adil denetim yapabilme açısından faydalı bir uygulama olduğunu belirterek şöyle dedi:
"Zabıta ekiplerimiz ile vatandaşlarımız arasında iletişim problemleri ve denetim eksikliği yaşanıyordu. Bu uygulama ile hem vatandaşlarımızın taleplerini, hem de zabıta ekiplerimizin vatandaşlara karşı davranışlarını kayıt altına alacağız. Ayrıca bu uygulama, ortaya atılan iddiaların gerçek olup olmadığını inceleme konusunda bize yardımcı olacak bir uygulama oldu. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun."

Mersin Zabıta'da Yaka Kameralı DönemMersin Zabıta'da Yaka Kameralı Dönem

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler