YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mersin'de Dolu Zarara Neden Oldu

Tolunay DUMAN- Mehmet DOĞANER/MERSİN, Dün öğle saatlerinde yağan dolu, Tarsus İlçesi'nin özellikle yüksek kesimlerinde etkili oldu. İlçeye bağlı Tepeköy, Çakırlı

Mersin'de Dolu Zarara Neden Oldu

Tolunay DUMAN- Mehmet DOĞANER/MERSİN, Dün öğle saatlerinde yağan dolu, Tarsus İlçesi'nin özellikle yüksek kesimlerinde etkili oldu. İlçeye bağlı Tepeköy, Çakırlı ve Karadiken mahallelerindeki erik, kayısı, şeftali bahçeleri ile üzüm bağlarının yağan misket büyüklüğündeki dolu nedeniyle zarar gördüğü bildirildi. Dolu yağışı nedeniyle ürünlerinin zarar gördüğünü belirten çiftçiler, emeklerinin heba olduğunu söyledi. Dolunun bazı bölgelere ceviz büyüklüğünde yağdığını belirten üreticiler, zararlarının büyük olduğunu belirtip devletten yardım istedi.
'ZARAR, YÜZDE 100'
Dolu, Erdemli İlçesi'ndeki meyve ve sebze bahçelerini de vurdu. Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öger, beraberinde ziraat mühendisleri ile birlikte aniden bastıran dolunun zarar verdiği yerlerden olan Camlı Mahallesi'ndeki bahçelerde incelemelerde bulundu. Doludan özellikle kiraz, şeftali, elma, erik gibi meyvelerin daha fazla etkilendiğini belirten Öger, haziran ayının ilk haftalarında hasadına başlanacak olan kirazların tamamen zarar gördüğünü söyledi.
Üreticinin bir yıllık emeğinin heba olduğunu kaydeden Ahmet Öger, odanın mühendislerince bir rapor hazırlanıp Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne teslim edeceklerini belirterek, "Devletimizden dolu yağışından ürünleri yüzde 100 zarar gören çiftçilerimize yardım yapılmasını bekliyoruz. İlk belirlemelere göre dolu yağışından yaklaşık 10 bin dönüm arazinin etkilendiği belirlendi. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Çiftçilerimize geçmiş olsun" diye konuştu.

Mersin'de Dolu Zarara Neden OlduMersin'de Dolu Zarara Neden OlduMersin'de Dolu Zarara Neden Oldu

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler