YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mersin'de Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

MERSİN (AA) - Silifke ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ilçe Müftülüğü tarafından "Sevgi Çadırı" kurularak, pasta kesildi. 

MERSİN - Silifke ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ilçe Müftülüğü tarafından "Sevgi Çadırı" kurularak, pasta kesildi. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü karşısındaki alanda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinlik daha sonra Müftü Bekir Kaplan’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Kaplan, yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası'nda daha çok vatandaşa ulaşarak peygamber sevgisini aşılamayı hedeflediklerini kaydetti. Hazreti Muhammed'in hayatından ve insanlığa bakış açısından örnekler veren Kaplan, "Onu iyi bilmek, prensiplerine uymak gerek. Allah tüm güzellikleri Hz. Muhammed'e vermiş. İnsanlar varlık sebebini kaybetmemeli. Hz. Muhammed'in hayatını örnek almalıdır. İnsan olarak en rahat ettiğimiz ve edeceğimiz yer yuvamızdır, ailemizdir. O tatlı yuva Peygamberimizin dediği gibi cennetten bir köşedir. Öyleyse peygamberimizin aile hayatını ve yaşantısını örnek alarak yaşayalım" dedi. Konuşmanın ardından pasta kesimini Kaymakam Fatih Damatlar, Belediye Başkan Vekili Ömer Savar, Emniyet Müdürü Yüksel Biçer ve Milli Eğitim Şube Müdürü Cemalettin Turan birlikte gerçekleştirdi. Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu da bu yılki ‘’Kutlu Doğum Haftası’’ etkinliğinin 20 Nisan Pazar günü Talat Göktepe Çamlığı'nda şenlik havasında düzenleneceğini söyledi. '’Peygamberimiz din ve samimiyet’’ konulu etkinlikte de halka dağıtılmak üzere 10 bin gül hazırlatıldığını ifade eden Türkmenoğlu, konuşmacı olarak da Mersin Müftüsü Ali Melek’in katılacağını belirtti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler